2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szél: Addig nincsen sikeres ország, amíg családok százezrei nélkülöznek

Hír TV

2018. február 17., szombat 17:04, frissítve: vasárnap 07:48

Biztos Orbán Viktor bukása, csak az nem, hogy ez mikor következik be – mondta országértékelőjében Szél Bernadett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a kormánypárti politikusok számára nagy a tét, mert ha elveszítik a választást, akkor a börtön vár rájuk, ezért mindent megtesznek a hatalomért. Az ellenzéki politikus azt ígérte, ha megnyerik a választást, akkor oktatási reformokkal és a modernizációval pörgetik fel a gazdaságot.

Hadházy Ákos szerint a korrupció az ország fő problémája, amelynek megfékezése létkérdés. Az LMP társelnöke szerint csak a Fideszhez közel álló emberek tudnak boldogulni, pedig ha nem lopnának, akkor megduplázhatnák az oktatásban és az egészségügyben dolgozók bérét. „A miniszterelnök veje hárommilliárd forintot keresett a lámpás bulin. Ez a hárommilliárd – ezt megbeszéltük miniszterelnök-jelölt asszonnyal – pont az a pénz, amit szeretnénk a bölcsődei dolgozók béremelésére szánni” – fogalmazott Hadházy.

A közvéleményt az egészségügy állapota érdekli a legjobban – mondta Ábrahám Júlia, az LMP elnökségi tagja. Szerinte a kormánypropaganda olyan országról beszél, amely valójában nem létezik. „A valóság az, hogy ma kétszer nagyobb esélyünk van meghalni kórházi fertőzésben, mint az Orbán-kormány elején. A valóság az, hogy fél évet kell várni egy gyermekszemészeti rendelésre mondjuk Szolnokon, és három hónapig nincs onkológiai szakrendelés Mosonmagyaróváron” – emelte ki a politikus.

Az LMP-vel szövetséges Új Kezdet elnöke a kistelepülések önrendelkezéséért aggódik. Gémesi György szerint a Fidesz megszüntetné a falusi önkormányzatokat. „Azért baj, mert olyan államstruktúra alakul ki az elmúlt évek gyakorlata folyamán és a tervek alapján, amely egyértelműen pártpolitikai irányítás alá helyezi az egész országot – az intézményrendszert, a szolgáltatásokat és bizony az önkormányzati rendszert is” – mutatott rá Gémesi.

„Tisztelettel üzenem itt és most Orbán Viktornak, hogy ha ő úgy gondolja, hogy a nők nem bírják a stresszt a politikában, akkor vessen ide egy pillantást!” – jelentette ki Szél Bernadett.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor bukása már biztos, csak az a kérdés, hogy ez mikor következik be. Úgy látja, a kabinet nem kormányoz, amit az is jól mutat, hogy propagandaminisztérium van, de munka-, egészségügyi és oktatási tárca nincs. A politikus hangsúlyozta: az Orbán-kormány feléli a magyarok jövőjét, lassan pedig a nyugati határon kell kerítést építeni, mert aki mozdulni tud, az elhagyja az országot. A miniszterelnök-jelölt Antall Józsefet idézve azt mondta: lélekben tizenötmillió magyar miniszterelnöke kíván lenni, ellentétben Orbán Viktorral, aki csak a saját szavazóit képviseli.

„Pontosan azt látom, amit önök is látnak. Hogyha egy országnak a miniszterelnöke úgy dönt, hogy csak az ország egyötödét képviseli, hogyha csak kétmillió magyar ember miniszterelnöke hajlandó lenni, akkor az az ország kettészakad. Nagy baj és nagy bánat ez sokunk számára. Én eltökélt vagyok, hogy ezt a kettéosztottságot egyszer s mindenkorra megszüntessük” – emelte ki Szél Bernadett.

Hozzátette: a választás most már nemcsak jog, hanem kötelezettség is. Kormányra kerülésük esetére béremelést és igazságosabb családpolitikát ígért.

Tekintse meg Szél Bernadett teljes beszédét:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!