2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Szavazati jogot venne el Gyurcsány

Hír TV

2017. október 31., kedd 21:22, frissítve: kedd 22:45

Igazságtalannak tartja Gyurcsány Ferenc, hogy olyan magyarok is szavazhatnak, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem tervezik, hogy később ide költöznének.

Ahogy fogalmazott, arról például, hogy milyen legyen a magyar egészségügy, olyanok döntsenek, akiknek muszáj kivárniuk a több száz napos várólistákat.

A pártelnök szerint a magyarok többsége támogatja azt a gondolatot, hogy azok döntsenek Magyarország sorsáról, akik később maguk is viselik a döntésük következményét.

– Az a helyzet, hogy míg a kettős állampolgárságot a többség elfogadja, az ezzel együtt járó szavazati jogot élesen elutasítja. És ez is a helyes megoldás, mert amikor szavazunk, akkor a jövő Magyarországáról szavazunk, arról, hogy mi történjen velünk. Na most, hogy Sydney-ben döntsenek erről vagy Caracasban, de akár Székelyudvarhelyen, az legalábbis a vitát állja. És kell is erről beszélni, nem az alapján, hogy mit fog mondani a Fidesz; engem a választók jobban érdekelnek, meg az elvi igazság, mint hogy mit mond a Fidesz.

 

– És a méréseik mit mondanak, hogy a baloldali, jobboldali szavazók között van-e különbség, és ha igen, mit gondolnak erről?

 

– Az a meglepő eredmény jön ki, hogy még a fideszesek egyharmada sem ért egyet, a baloldali szavazóknak meg messze a többsége nem ért egyet a mostani megoldással.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!