2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Sokkal többet, 5,4 milliárdnyi taopénzt kaphat a felcsúti akadémia

Hír TV

2017. december 18., hétfő 12:37, frissítve: hétfő 19:51

A korábbi hírekkel ellentétben nem 2,3, hanem 5,4 milliárd forint taopénzt kaphat a felcsúti fociakadémia – derül ki az MLSZ adatbázisából.

A G7 gazdasági hírportál írt először arról, hogy több milliárd forint közpénz jut ebben az idényben a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezúttal mire költik a pénzt, ugyanis a Felcsút a Kúria döntése ellenére sem hozta még nyilvánosságra idei programját.

A felcsúti polgármester akadémiája egyébként eddig is a taorendszer legnagyobb nyertese volt, az alapítványhoz már az előző hat idényben is több mint 13 milliárd forintnyi közpénz áramlott.

A Transparency Internationalhez még nem jutott el az ítélet

Hiába kötelezi a kormányt a Kúria döntése a TAO-pénzekkel kapcsolatos adatok kiadására, a Transparency International még mindig nem kapta meg az ezzel kapcsolatos ítéletet, így a kiperelt dokumentumokat sem. A legfőbb bírói fórum két hónapja döntött úgy, hogy a sportkluboknak juttatott társaságiadó-kedvezmény közpénz, így nem titkolhatják el a felhasználását. A korrupció-ellenes szervezet több mint másfél éve indított pert azért, hogy megtudják, pontosan mely cégek mennyivel támogatták a sportklubokat.

„A Transparency International Magyarország még nem kapta meg a Kúria által a társaságiadó-kedvezményre jogosító sporttámogatások nyilvánossága ügyében hozott ítélet leírt példányát, a döntést 2017. október 25-én született, és a törvény értelmében 23 nappal az ítélethozatalt követően a leírt ítélet kézbesítésének meg kell történnie, amire eddig még nem került sor. Bízunk abban, hogy minél hamarabb kézbesíti a leírt ítéletet a Kúria, és akkor sor kerülhet az ítélet tényleges végrehajtására” – fogalmazott Ligeti Miklós, a szervezet jogi igazgatója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!