2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sokadik határidőt lépi túl a Nemzeti Lovarda

Hír TV

2017. október 31., kedd 19:03, frissítve: kedd 21:03

A 2,8 milliárd forintos beruházás egyik kivitelezője a Mészáros Lőrinc gyermekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Zrt. Hogy mikorra lesz kész a lovarda, nem tudni, mivel a kivitelezés megbízója, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nem válaszolt kérdéseinkre.

A Nemzeti Lovarda átadási határidejét többször módosították, az utolsó dátum 2017. október 31-e volt. A közbeszerzési adatbázisban nincs nyoma annak, hogy a határidőt ismét kitolták.

Az átadásként megjelölt napon készült felvételeken az látható, hogy messze még a befejezés, szinte mindenhol folyik a munka. A lovarda átépítésének és bővítésének beruházója a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A kivitelezést egy konzorcium végzi, amelyet két jól ismert cég alkot. Az egyik a West Hungária Bau Kft., a vállalkozás a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal is üzletelt.

A konzorcium másik tagja a Fejér-B.Á.L. Zrt., amely Mészáros Lőrinc gyermekeinek érdekeltsége. A közbeszerzési adatbázisban a Lovarda kivitelezési szerződése nincs benne.

Más nyilvános szerződésekben azonban fellelhető a Fejér-B.Á.L. Zrt. vezérigazgatójának mobilszáma.

Nem tudok sajnos most segíteni, vannak nálam. Viszonthallásra – ennyit mondott kollégánknak Schmidt Zoltán, a Fejér-B.Á.L. Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Vagyonkezelőt írásban kérdeztük a lovarda átadásának időpontjáról, de az MNV Zrt. nem válaszolt. A munkát eredetileg nettó 2,5 milliárd forintért vállalták el a kivitelezők. Az összeget menet közben a vagyonkezelő megfejelte több mint 300 millió forinttal a pótmunkákra hivatkozva.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!