2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Simicskó: Magyarország a legbiztonságosabb ország

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 18:40

Itthon utoljára csaknem két hete láttak migránst a határon. A rendőrség adatai szerint legutóbb december 2-án kellett illegális bevándorlókkal szemben intézkedniük. A honvédelmi miniszter ma mégis több határbázison hangsúlyozta a védelem fontosságát és még karácsonyi ajándékokat is osztott.

Az, hogy ma Magyarország a legbiztonságosabb ország, az az Önök munkájának köszönhető elsősorban – nyilatkozta a honvédelmi miniszter, Simicskó István. 

A szerb–magyar határszakasz rövid bejárása után a hercegszántói határvédelmi bázis katonáit köszöntötte a miniszter.

A honvédelmi bázis edzőtermét, majd az egész körletet bejárta Simicskó István, de még ajándékokat is hozott.

Minden megbecsülést megérdemelnek, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a katonai hivatást megbecsülje, illetményemelést hajtunk végre, egyéni felszerelések, ruházati csere fog bekövetkezni, eszközpark megújítás fog bekövetkezni pontosan azért, hogy az előttünk álló időszakot minél nagyobb biztonságban tölthessék a civil állampolgártársaink – folytatta Simicskó.

Nem a falak, hanem a harcosok védik meg a várost – mondta Németh Szilárd, majd kiemelte: a kormány által kiszabott határvédelmi feladatok megállították a migrációs nyomást.

Ebben a közös akaratgyakorlatban, ha úgy tetszik, ebben elvégzik a munkát, mindenkinek a lehető legnagyobb megelégedésére. Ez meg már, ugye, a társadalmi ellenőrzés, amiről beszélek, mert hogyha ez a magyar emberek érdekeit szolgálja, hogyha hazánk szuverenitását, az ország integritását védi, ha nemzeti és az európai kulturális megőrzéséről szól, akkor azt mondhatom, hogy elégedettek lehetünk – véli Németh Szilárd.

A rendőrség statisztikája alapján több mint tíz napja nem fogtak el illegális határsértőt. Utoljára december 2-án próbálkozott valaki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!