2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sárosdi Lilla felfedte egykori zaklatóját

Hír TV

2017. október 19., csütörtök 18:20, frissítve: csütörtök 21:19

Schilling Árpád színházi rendező felesége csütörtökön publikált Facebook-videójában nyilatkozta, hogy Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár volt az a férfi, aki húsz évvel ezelőtt autójában próbálta orális szexre kényszeríteni a színésznőt.

Marton László az esetre reagálva az MTI-nek tagadta a vádakat. „Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére” – írta.

 A Vígszínház is közleményben fejezte ki véleményét. „A Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik” – nyilatkozták.

Korábban, a Weinstein-botrány kirobbanását követően Sárosdi Lilla szintén Facebookján osztotta meg a történetet, ám akkor még nem nevezte meg az illetőt.

Érdemben nem történik semmi

A szexuális zaklatás bizonyos foglalkozási körökben általános, miközben mindenki számára köztudott, érdemben nem történik ellenük semmi - mondta Réz Anna filozófus Newsroom című műsorunkban annak kapcsán, hogy Sárosdi Lilla színésznő csütörtökön megnevezte egykori zaklatóját. A szakember szerint az ilyen megnyilvánulások a hatalommal való visszaélés tipikus esetei.

Annyi ilyen ügyről mentünk keresztül tehát, hogy ha jól belegondol akkor a napi politikán kívül szinte semmiről nem beszélgettünk az elmúlt években annyit, mint ezekről a típusú hatalmi meg szexuális visszaélésekről. És mégis úgy tűnik, hogy a reflexek nagyon-nagyon lassan változnak, ugyan úgy elindul az áldozat hibáztatása, ugyan úgy elindul annak a kérdésnek a feltétele, hogy mért nem a nő döntött máshogy - mondta Réz Anna.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!