2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Riasztás: Elutasították Portik Tamás perújítási kérelmét

Hír TV

2018. január 25., csütörtök 13:06, frissítve: csütörtök 18:00

Elutasította a bíróság Portik Tamás perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás ügyében – tudta meg Riasztás című műsorunk.

A volt Energol-vezér és védője pár hónapja azért kért perújítást, mert a szintén börtönben ülő volt feketesereg-vezér, Magyar Róbert azt állította, a robbantás végrehajtásáért jogerősen életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác elárulta neki, hogy az ukrán maffia volt a robbantás megrendelője.

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte ugyan a perújítási nyomozást, de nem talált olyan adatot, amely igazolná, hogy nem Portik a négy halálos áldozattal járó merénylet megbízója.

Az ítélőtábla arra hivatkozott, hogy azok a bizonyítékok, amire mi építeni próbáltunk, nem elegendőek, tehát nem olyanok, amelyek ha igazolódnának, megdöntenék az ítéletben foglaltakat. Nekem természetesen eltér a véleményem, úgyhogy fellebbezésnek van lehetősége – nyilatkozta Szikinger István ügyvéd. – Most itt arról van szó az Aranykéz utcát illetően, hogy Portik Tamás volt-e, vagy nem. Olyan vallomás született, hogy nem ő volt. Én azt gondolom, ez azért elég lényeges. És ha ez valónak bizonyul, akkor nyilvánvalóan más ítéletet kell hozni – tette hozzá Portik jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!