2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Rendszeres a kutyamérgezés Szőregen

Hír TV

2018. január 21., vasárnap 12:54, frissítve: vasárnap 12:59

Rendszeresen mérgezik a kutyákat a Szegedhez tartozó Szőregen a helyiek szerint. A Magyar utcában évek óta tart a támadássorozat, patkányméreggel és növényvédő szerrel végeznek a kutyákkal. A helyiek féltik kedvenceiket, sokan a saját udvarukban sem merik szabadon engedni a kutyákat.

Szerencséje volt Bagó István kutyájának, nem úgy, mint tavaly novemberben Satin nevű spánieljének, vagy néhány éve a szomszéd Siposék másfél éves német juhászkutyájának. Mind a két állat kínok között pusztult el, valószínűleg valamilyen ennivalóba juttatott méregtől. Monthy, az egyéves labrador élete csupán pár percen és a gyors orvosi beavatkozáson múlt.

Mire negyed ötre hazaértem, addigra a kutya már görcsben volt. Habzó szájjal, kitágult pupillák, bevérzett szemek, és mint egy darab fa. Nem is tudott leülni se, olyan görcsben volt a kutya. Abban a pillanatban telefonáltam Pinnyei doktor úrnak, aki Isten bizony három percen belül kint volt autóval, és ellátta a kutyát. Kapott három injekciót, és a tünetek alapján ott mindjárt helyben megmondta, hogy ez mérgezés – mondta a labrador gazdája, Bagó István.

Monthy az eset óta állatorvosi ellenőrzés alatt van, gazdája rendőrségi feljelentést tett. A Hír TV-nek nyilatkozó szakértő szerint a hosszú távú megoldást csak az olyan engedelmességi tanfolyamok jelenthetik, ahol megtanítják a házi kedvenceket, hogy ne egyenek meg semmit a földről.

Nagyon sokszor maguk az állattulajdonosok sem gyanakodnak arra, hogy mérgezés áldozatává vált a kutyájuk, de az tény, hogy aki ilyen tettet elkövet, az mentálisan sérült, bosszúálló ember. Ha kerti kutyáról beszélünk, akkor sem ártana egy engedelmességi iskolára, tanfolyamra elvinni a jószágunkat, hogy idegen embertől vagy senkitől, földről ne vegyen föl semmiféle élelmet – nyilatkozta kameránknak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

Az állatvédelmi törvény szigorításáért jelenleg is gyűjtenek aláírásokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!