2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság bolond körei 03:00

Magas volt a részvétel – választás percről percre

Hír TV

2018. április 8., vasárnap 21:33, frissítve: hétfő 00:50

Magas volt a részvétel az országgyűlési választáson, a jogosultak 69,30 százaléka adta le voksát.

2018.04.08. 23:48

Budapest, Jobbik-eredményváró

Értékelő beszédében Vona Gábor bejelentette, hogy tartja magát korábbi bejelentéséhez, és távozik a Jobbik elnöki posztjáról. A párt elnöksége hétfő délután ül össze, akkor tervezik meg, hogy milyen feladatok állnak előttük.

2018.04.08. 23:39

Budapest, Fidesz-eredményváró

„Győztünk” – ennyit mondott Orbán Viktor, miután percekig ünnepeltette magát a Fidesz eredményváróján tartott sajtójátékoztatóján. A magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett – hangsúlyozta, majd megköszönte a szavazóinak a hitet és a támogatást. Emellett köszönetet mondott a külhoni magyaroknak, akik segítettek „megóvni Magyarországot”.

2018.04.08. 22:43

A veszprémi körzetben a független Kész Zoltán elismerte a vereségét, és gratulált a fideszes Ovádi Péternek – írta meg a HVG. Ez volt az a választókerület, ahol 2015-ben az akkor szintén függetlenként induló Kész nyerni tudott. Ebben a körzetben volt jelölt a jobbikos Varga-Damm Andrea is.

2018.04.08. 21:41

A Nemzeti Választási Iroda elnöke szerint törvénymódosítás kellene ahhoz, hogy az átjelentkezéssel szavazók sorban állását el lehessen kerülni a jövőben. Pálffy Ilona a választási központban tartott sajtótájékoztatóján arra utalva beszélt erről, hogy az egyik XI. kerületi szavazókörben, ahová tízezernél több választó jelentkezett be, kilométeres sor alakult ki estére.

Pálffy közölte, hogy mind a Nemzeti Választási Iroda, mind pedig a Nemzeti Választási Bizottság korábban számos jogszabály-módosítási javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé – például hogy az átjelentkezés határidejét szerdában jelöljék meg –, ám a törvényt nem tudta módosítani a parlament, mert nem volt meg a szükséges kétharmados támogatottság.

Emlékeztetett arra, hogy egy-egy szavazókörhöz átlagosan nyolcszáz-ezer választópolgár tartozik, ám az átjelentkezők magas száma miatt ez a többszörösére nőhet, ami „iszonyatosan leterheli” az ott dolgozókat.

2018.04.08. 21:29

Budapest, DK-eredményváró

„Orbán vagy Európa?” – Gyurcsány Ferenc biztos benne, hogy az ország többsége utóbbit választja.

2018.04.08. 21:23

Budapest, Fidesz-eredményváró

Vajna Tímea: 18 éves korom óta fideszes vagyok…

2018.04.08. 21:19

Még mindig nagy a sor a Bocskai úton, derül ki tudósítónk videójából.

2018.04.08. 21:18

Németh Szilárd a Fidesz eredményvárójában mosolygott, ritka pillanatok egyike.

2018.04.08. 21:08

Budapest, Fidesz-eredményváró

A Fidesz is örül a magas részvételnek. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató a párt eredményváróján a Hír TV-nek elmondta, bizakodnak, mert a választás tétje világossá vált a választópolgároknak. Kijelentette: minimum száz képviselői helyre számítanak, ami azt jelentené, hogy többségbe kerülnek az Országgyűlésben.

2018.04.08. 21:03

Budapest, LMP-eredményváró

Élőben az LMP eredményvárójáról. Interjú Demeter Mártával – via Magyar Nemzet Online.

2018.04.08. 20:46

Budapest

Várhatóan fél tízkor megkezdődhet a Nemzeti Választási Iroda eredményközlése, közölte Pálffy Ilona elnök. Budapesten a VI. és a XI. kerületben nem tudott bezárni a szavazókör. Utóbbiban eddig 7000-en szavaztak, és még 2500-an állank sorban.

2018.04.08. 20:44

Budapest, MSZP–P-eredményváró

2018.04.08. 20:40

Az Index azt írta, hogy olvasóik nagy rendőri jelenlétet észleltek az Országháznál és az autópályákon, utóbbiak konvojban haladtak Budapest felé. A portál megkérdezte a rendőrséget, hogy van-e köze ennek a választáshoz, az ORFK azt közölte, hogy nincs.

2018.04.08. 20:35

Az Együtt bízik abban, hogy kormányváltás lesz, a párt alelnöke szerint a magas részvételi adatok azt mutatják, hogy azok közül is sokan elmehettek szavazni, akik eddig a bizonytalanok táborába tartoztak. Juhász Péter az urnazárást követően tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, meggyőződése, hogy pártja bent lesz a parlamentben. Szerinte a Fidesz legitimitása a magas részvétel miatt megingott. Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje pedig arról beszélt, hogy az eddiginél nagyobb az egyéni mandátumszerzés lehetősége. Megjegyezte, hogy a választási rendszer működése most sem volt botrányoktól mentes, az ellenzék partner lett volna a hibák kijavításában, a Fidesz viszont nem.

2018.04.08. 20:15

Budapest

8-10 százalékos eredményre számít Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, és bízik abban, hogy egyéni mandátumot is szereznek. A politikus ezt pártja eredményváró rendezvényén, egy budapesti szállodában az urnazárást követően nyilatkozta.

Hadházy Ákos szerint az ellenzéknek kedvez a magas részvételi arány. Úgy értékelt, a Fidesz mozgósítása már nem lehet megfelelő ilyen választási hajlandóság mellett, mert amit egy városban meg tud csinálni a kormánypárt, arra az egész országban már nem képes.

Azt az eredményt tudja elfogadni, amelynél a jelenlegi kormánytöbbség kisebbségbe szorul, más eredményt kudarcnak értékel – jelentette ki. Úgy ítélte meg, ennek esélye már 50 százalék felett van.

A politikus kijelentette: ha marad a jelenlegi kabinet, vállalja a felelősséget, és ígéretéhez mérten lemond vezetői pozíciójáról a pártban, és ezt akár a választás estéjén bejelenti.

Kanász-Nagy Máté szóvivő azt mondta, hogy minél nagyobb a részvétel, annál nagyobb az esély a kormányváltásra. Elmondása szerint sok bizonytalan szavazó járult az urnákhoz, ami akár 10 százalék feletti eredményt is hozhat pártja számára. Az LMP-nek szerinte megvannak a tartalékai, a legkevésbé elutasított párt, így akik az utolsó pillanatban döntenek a szavazásról, jó eséllyel szavaznak rájuk. (MTI)

A párt eredményváróján urnazárás után fél órával még kevés politikus tartózkodott, Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt későbbre ígérte érkezését.

2018.04.08. 20:08

Amíg valamennyi szavazókör be nem zárt, nem indul el a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalán az előzetes eredmények közlése. Jelenleg Londonban és Újbudán a leghosszabb a várakozók sora – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke Budapesten. Várhatóan este tíz órára itt is befejeződik a szavazás.

Az NVI elnöke tájékoztatta a Nemzeti Választási Bizottság tagjait a választásnapi eseményekről. Mint mondta, Szegeden, Győrben és Pécsen fél nyolc körül tudnak zárni. Budapest XIII., VI., VII., VIII. és IX. kerületében „jó a helyzet”, bár itt napközben hosszú sorok voltak. A XI. kerületben viszont „tragikus” a helyzet – mondta –, annak ellenére hogy három teremben szavaztatnak a jogosultak. Itt még mindig másfél kilométeres a sor.

Jelezte: Londonban is nagyon hosszú a sor, bár itt tizenkétfelé szedték a névjegyzéket. A londoni az egyetlen külképviselet, amely nem tudott bezárni este hét órakor. Ott 9700-an jelentkeztek szavazásra előzetesen. A szavazókörök hivatalosan este hét órakor bezártak, azonban ahol a választópolgárok még sorban állnak, szavazhatnak.

Azok a szavazókörök, amelyek hétkor be tudtak zárni, elkezdik a szavazatok számlálását, és az eredményt rögzítik is a Nemzeti Választási Rendszerben, az azonban nem jelenik meg a Választás.hu oldalon. Amikor valamennyi szavazókör bezárt, az NVI élesíti a szavazatösszesítő rendszert, és az adatok a nyilvánosság számára is megismerhetők lesznek. Ez azt jelenti, hogy nem nulláról indul az eredményközlés, hanem az eredmények viszonylag magas fokú feldolgozottsággal jelennek meg a honlapon.

2018.04.08. 19:58

A magas részvételi arány mutatja, hogy az emberek átérezték a választás súlyát – nyilatkozta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap este a Kossuth Rádióban. Köszönetet mondott a választóknak, köztük külön azoknak, akik a kormánypárt jelöltjeire adták szavazatukat. Hangsúlyozta: az emberek átérezték, hogy ez a voksolás nemcsak arról szól, hogy képviselőket és kormányt választanak, hanem az ország jövőjéről is dönthettek. A magas részvételi arány mindenképpen erős felhatalmazást jelent majd a következő kormánynak – tette hozzá.

Halász János kitért arra is, hogy szerinte rettentően durva volt a kampány az ellenzék részéről, de ők nem hagyták magukat. Szerencsésnek nevezte, hogy tudtak beszélni arról, ami előttünk áll, az ország sorsáról, a magyar kultúra megőrzéséről és arról, hogy megmaradhasson a migrációellenes, nemzeti kormány, ne Soros jelöltjei jöjjenek.

2018.04.08. 19:54

Debrecen

 
Szavazatszámlálás urnabontás után a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban kialakított szavazókörben.
 MTI/Czeglédi Zsolt

2018.04.08. 19:51

Budapest

A kormányzati szervek hibája, hogy nem sikerült mindenhol időben bezárni a szavazóköröket – mondta Gőgös Zoltán az MSZP eredményváróján. A szocialista képviselő szerint bőven lett volna idejük az érintetteknek, hogy rendesen felkészüljenek a választásra.

2018.04.08. 19:47

A papírforma szerint a nagyobb városokban a baloldal és független jelöltek verhetik a Fideszt, a Jobbik főleg észak-magyarországi megyékben szerezhet egyéni mandátumokat – áll az Index mandátumbecslésében. Mint írták, bár a külképviseleteken választók és az országon belüli átjelentkezők magas száma miatt vasárnap több egyéni mandátum sorsa nem fog eldőlni, az egyéni választókerületek nagyjából háromnegyedét nyeri meg végül a Fidesz–KDNP a kormánypárt számára legkedvezőbb forgatókönyvvel számoló mandátumbecslés szerint. Ebben az esetben ötpárti parlamentben 116 Fidesz-képviselő ül majd, vagyis a kormánynak 58 százalékos többsége lehet. Ha azonban az ellenzéki, kormányváltást óhajtó választók körében a korábban jósolt 20-40 százaléknál számottevően nagyobb volt a pártpreferenciát felülíró átszavazás, a Fidesz akár 50 százalék alá is szorulhat.

Az Indexen megjelent, a kormánypárt számára kedvező forgatókönyvet feltételező becslés szerint pártlistáról a Fidesz–KDNP 37, a Jobbik 26, az MSZP–Párbeszéd 13, a DK és az LMP 8-8 képviselőt juttathat a parlamentbe, és egy listás helye lehet a német kisebbségnek is.

2018.04.08. 19:35

2018.04.08. 19:33

Budapest

A Demokratikus Koalíció abban bízik, hogy erős önálló frakciója lesz a következő Országgyűlésben. Gréczy Zsolt szóvivő az urnazárást követően az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az általuk várt legrosszabb forgatókönyv az, hogy a DK-nak önálló frakciója van, de nem lesz kormányváltás, a legjobb pedig az, ha az erős DK-s frakció létrejötte mellett a szavazók az Orbán-kabinetet is leváltják.

2018.04.08. 19:28

Budapest, Bálna

A következő Országgyűlés legitimációja nagyon erős lesz – így értékelte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a magas részvételt. „Nagyon örülünk annak, hogy ilyen sokan vettek részt a választáson, ez mutatja, hogy a magyar demokrácia erős, Magyarország polgárai dönteni akarnak a saját jövőjükről” – mondta a politikus a Fidesz eredményváró központjában.

2018.04.08. 19:22

Budapest

Interjú Ferenczi Istvánnal, az LMP elnökségi tagjával, aki elmondta, mit tennének, ha bizalmat kapnának a választóktól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!