2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ötmilliárdos profitra tett szert Tiborcz volt üzletfele az építőiparban

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 11:25, frissítve: csütörtök 15:43

Nagyot kaszált tavaly a miniszterelnök vejének volt üzletfele az építőiparban. A West Hungária Bau 5 milliárd forintos profittal zárta a 2017-es esztendőt. Az összeg felét osztalékként kiveszik a tulajdonosok, akik között Paár Attila, Tiborcz István egykori üzletfele a meghatározó figura.

A West Hungária Bau 3 milliárddal több hasznot termelt tavaly, mint tavalyelőtt. A vállalkozás építette a vizes vb-re a méregdrága óriás-műugrótornyot, amelyet azóta már elbontottak. Tiborcz István Paár Attila egyik érdekeltségének adta el annak idején az Elios Zrt.-ben meglévő érdekeltségét.

Nincs oka panaszra a Puskás Stadion egyik kivitelezőjének, a ZÁÉV Zrt.-nek sem. Az állami megrendelésekkel szintén bőven ellátott cég tavaly 2 és félszeresére növelte a profitját, amely megközelítette a 3 milliárd forintot. A tulajdonosok a haszonból 1 forintot sem vettek ki, a pénzt az eredmény-tartalékba tették.

Milliárdokkal növelte bevételét a miniszterelnök kötélbarátjának cége is. A Market Zrt. tavaly ugyanis 107 milliárd forintos nettó árbevételt könyvelhetett el. Ez 20 milliárddal több, mint 2016-ban. Megháromszorozták az adózott eredményt is, 6,3 milliárd forintra. Garancsi István cégének közgyűlése úgy döntött, hogy ezt a pénzt teljes egészében az eredménytartalékba helyezik el, de a részvényesek így is jól jártak, mert a tavalyi év eredményei után összesen több mint 5,3 milliárd forint osztalék ütötte a markukat.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!