2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Összevert jobbikos: Azonnal ütöttek

Hír TV

2018. április 6., péntek 17:29, frissítve: péntek 18:27

Kitörték a fogát, és megrepesztették az orrcsontját annak a jobbikos önkormányzati képviselőnek, aki éjjel megpróbálta megakadályozni, hogy Budapest III. kerületében négy férfi megrongálja a Jobbik plakátjait. Egy másik fővárosi plakátnál pedig fegyvert fogtak az ellenzéki párt tagjaira. A Jobbik plakátjait fideszes aktivisták rongálják – a kormánypárt szerint ezzel csak véleménynyilvánítási szabadságukat gyakorolják. A Hír TV birtokába kerülő nyomdai ív viszont azt bizonyítja, hogy a rongálás szervezett lehet, a „Simicska-párt” feliratú matricákat ugyanis a Fidesz rendelte meg.

Vagy egy tucatnyi Jobbik-plakátot rongáltak meg éjszaka a fővárosi Lajos utcában, egyet azonban már nem volt idejük festékszórózni: a Jobbik helyi önkormányzati képviselője egy társával együtt tetten érte az elkövető négy férfit. Ők ahelyett, hogy felhagytak volna tettükkel, ököllel estek neki a jobbikos képviselőnek, akinek kitört a foga, megrepedt az orrcsontja, és a szeme alatt is bevérzett.

„Maximum egy olyan reakciót vártam volna, hogy nem megyünk vagy valami, és visszalöknek. Helyette először ide (bal szeme alatti terület – a szerk.)  kaptam egy óriási ütést, a szemüvegem elrepült valahová, ömlött a vér, kaptam rögtön még egyet. Még annyit láttam – illetve a csillagok miatt láttam volna –, hogy valahova elrepül, utána tántorogtam egy ideig, akkor még éreztem, hogy van talaj a lábam alatt, de nem láttam semmi mást, csak csillagokat. Egy ott parkoló autónak dőltem, kaptam még egy ütést, azt ide kaptam (jobb halánték – a szerk.), akkor már szerintem négykézláb lehettem, és akkor még egy, valószínűleg a másik kezével az úriember, adott még a fülem fölé is egy óriási zúzást” – idézte fel a történteket Szanyó Miklós önkormányzati képviselő.

A Jobbik Pest megyei elnökére pedig pisztolyt fogtak, amikor a BAH-csomópontnál plakátrongálókat értek tetten. „A Budaörsi út közepén lefékezett egy civil autó, kiugrott belőle két ember, és fegyvert fogott ránk. Mint utólag kiderült, nyomozók voltak. Annyira gyorsan történt, három-négy másodperc alatt játszódott le, hogy azt gondoltam, azok, akik fegyvert rántottak ránk, ugyanúgy a rongálók közé valók voltak. De utólag kiderült, hogy hatósági személyek, akik hozzápasszíroztak bennünket az ott található fürdőszobaszalonnak az oldalához” – számolt be róla Stummer János országgyűlési képviselő.

Egy, a Hír TV-nek nyilatkozó férfi, aki megrongált jobbikos plakátokat javít, azt mondta, hiába ragasztja fel a plakátokat, néhány órák alatt megrongálják.

– A külső Váci útnak a végén, a Dunakeszi felé való leágazásnál, Budaörsi úton, ott is két tömbben is van, a BAH-csomópontnál, ott is, ezek sajnos működnek.
– Mennyi idő alatt festik le? Tehát mit tapasztal: mikor rakja fel és aztán…
– A Budaörsi útnál volt olyan, hogy reggel 4.30-ra vagy 4.50 környékére végeztünk, és 9.50 körül már megint le volt festve.

A plakátrongálást a Fidesz rendelhette meg – legalábbis a Hír TV birtokába jutó nyomdai íven jól látszik a párt neve. A sárga matricákon az áll, hogy „Simicska-párt”, ugyanis a kormánypárt hónapok óta azt híreszteli, hogy Orbán Viktor egykori szövetségese felvásárolta a Jobbikot, miután szakított a kormányfővel.

„Szerintem azon is érdemes elgondolkodni, hogy a Jobbik plakátjait rongálják, viszont a jobbikosok nem rongálják mások plakátját. Én azt gondolom, ebben is sok minden benne van. Azt szoktam mondani: a stílus maga az ember. Mi a saját programunkkal kampányolunk, és mások plakátját nem rongáljuk. A Fidesznek programja sincs, és mások plakátját rongálja. Ebből nagyjából ki lehet következtetni, hogy ki milyen Magyarországot szeretne, és ki mire képes Magyarországért. A Fidesz Magyarországot is csak rongálja, úgy, ahogy a plakátokat, mi pedig Magyarországot is építeni szeretnénk úgy, ahogy a programunkat is megírtuk” – nyilatkozta Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A Fidesz egyébként közleményében azt állítja: a Lajos utcánál nem az aktivistái kezdték a verekedést, hanem Szanyó Miklós, a firkálás pedig beletartozik a véleménynyilvánítás szabadságába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!