2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Orbán: A magyarok már túl vannak a lázadáson

,

2017. február 10., péntek 15:44, frissítve: péntek 21:31

Brüsszelnek és Soros Györgynek is üzent évértékelőjén a kormányfő, Orbán Viktor szerint vége a liberális világképnek. Úgy látja, 2016-ban azok lázadtak fel, akiknek a hangját a politikai korrektség miatt nem lehetett eddig hallani. A miniszterelnök kabinetje kormányzását sikeresnek tartja, az elégedetlenség hangjait pedig a magyarok jellemvonásának tudja be.

„S ha már a hatalom az egyik kulcsszava az elmúlt hét évnek, akkor miről beszélhetnék ebben a bevezetőben én másról, mint a hatalom dilemmáiról?” – így vezette fel Balog Zoltán, Orbán Viktor barátja és minisztere, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületének elnöke a miniszterelnöki évértékelőt.

A kormányfő a pénteken tizenkilencedik alkalommal, a budapesti Várkert Bazárban rendezett évértékelő beszédét azzal kezdte, hogy 2016 a legkevésbé sem volt unalmas, a történelem „fittyet hányt a jóslatokra”, mert bár mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem „vett egy éles kanyart, és kilépett a kijelölt mederből”. Orbán Viktor a brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány „kipenderítését” és a magyar kvótanépszavazást is példaként említette arra, hogy az emberek sok helyütt megelégelték „a gőgöt és a felsőbbrendűséget”, az utópiák erőltetését.

Tekintse meg a teljes beszédet:

Szerinte 2016-ban azok lázadtak fel, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség szájzár alá vett. Úgy fogalmazott, bár korábban mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem mára ezt cáfolta. Szerinte elsőként Magyarország lépett, Orbán Viktor 2010-et ma már nem fülkeforradalomnak, hanem lázadásnak tartja.

„A hadállások 2016-ban éles kontúrral rajzolódtak ki. A nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály pedig fellázadt a vezetők ellen. Ez a mi közösségünkben, az EU-ban azt jelenti, hogy mi, a szuverén országok állunk szemben az unionistákkal, és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal” – fejtette ki.

A miniszterelnök szerint a globalista politika urai kihirdették: amennyiben nem eszmetársaik nyerik valamelyik országban a választásokat, ott megszűnik a demokrácia.

Böfögés helyett fütyültek
Kifütyülték Orbán Viktort a tüntetők a Várkert Bazárnál. >>>

„Az eddig sajtószabadságért hisztériázók most hirtelen a sajtó, a média és az internet korlátozását követelik. Ha valaki nem találja kellően elfogulatlannak és semlegesnek a magyar királyi köztévét, néha kapcsoljon át az amerikai tévékre. Felüdülés lesz visszakapcsolnia” – folytatta.

A kormányfő értékelése szerint az elégedetlenség azért fordult lázadásba, mert Európa nyugati felén és a tengerentúlon „beköszöntött a nyitott társadalmak korszaka”, és megszületett a politikai gondolatrendőrsége, a politikai korrektség.

A magyarok már túl vannak a lázadáson, „sőt talán elsőként lázadtunk fel 2010-ben” – fogalmazott Orbán.

A miniszterelnök szerint a magyarok jövője biztosítva van, hazánk erősödik és fejlődik, Magyarországon „a holnap nem vet árnyékot a mára”. Úgy fogalmazott: „a holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni, és anyagilag is össze fogják szedni magukat”. Hozzátette, hogy ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartja a törvényeket, nem lesz baj, és minden évben mindenki előreléphet.

Nem múlhatott el a beszéd Soros György-özés nélkül, a miniszterelnök a Soros-birodalomnak is hadat üzent, a milliárdos üzletembert név szerint említette évértékelőjében. Orbán Viktor azt mondta, betelt a pohár azzal, hogy a Soros által támogatott szervezetek migránsok ideszállításán dolgoznak.

„Ez itt Soros György határokon átnyúló birodalma, rengeteg pénzzel és nemzetközi nehéztüzérséggel. Mégis úgy érzem: azzal betelt a pohár, hogy a népszavazáson kinyilvánított népakarat ellenében Soros György szervezetei egyfolytában azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor azt is mondta, a kormány munkája sikeres, de szerinte a magyar észjárás része az elégedetlenség, éppen ezért egyetlen kabinet sem sértődhet meg az elégedetlenség hangjai miatt.

A miniszterelnök évértékelő beszédében konkrét ígéretek ezúttal nem hangoztak el, azt ugyanakkor hangsúlyozta, a rezsicsökkentést és a magyar adópolitikát is megvédik majd Brüsszeltől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!