2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Novák: Ha Toroczkait kizárják, mi is megyünk

Hír TV

2018. június 4., hétfő 19:22, frissítve: hétfő 21:49

A „nem akarok több radikálist látni” filozófia vezetett a Jobbik mostani helyzetéhez, és amit a jobboldalon csinált a párt vezetése, azt a honvédségnél dezertálásnak hívják – mondta Novák Előd Egyenesen című műsorunkban.

„Karácsonyi keresztállítás volt, és nem hanukázás” – mondta Novák, aki arról beszélt a platform is azért jött létre, hogy a Jobbik „régi értékeit” képviselje. Ugyanakkor szerinte a párt jelenleg feladja a keresztény értékeit.

Kijelentette: pálfordulások voltak a pártban, az volt a logika, hogy „a kormányra kerülés érdekében bármint feladunk.”

A magyarság demográfiai helyzetével sem foglalkozik már a Jobbik, ma csak azt mondják, hogy „Orbán Viktor maga az ördög.” Megismételte, amit Dúró Dóra is mondott, a nemzeti kérdésekben taktikázásnak nincs helye - a platform is ezért jött létre.

Kijelentette: a platform nem a Jobbik szakadását készítette elő, ennek ellenére a legsúlyosabb szankciókat alkalmazzák Dúró Dórával szemben.

Gyöngyösi Márton álszent volt, mert a megválasztását követően azt mondta, meg kell vizsgálni Dúró kizárását, ám ekkor még nem is volt platform – mondta Novák. Hozzátette, egy bukott választás után lehet kritizálni a Jobbik vezetését, ahogyan Toroczkai László is tette.

Dúrónak meg kell fontolnia, hogy visszaadja-e a mandátumát. Novák szerint most maga a Jobbik elnöksége is elismerte, hogy felesége semmilyen vétséget nem követett el, koncepciós eljárás zajlik. „Önmagában azért, mert elindult. Nem akart ő ebbe belefolyni” – jelentette ki a volt jobbikos, aki szerint Vona Gáborék úgy módosították a választási rendszert a pártban, hogy az Sneider Tamáséknak lejtsen.

A frakció elszakadt a párttól, és Vonáék tudták, hogy senki nem fogja vállalni, hogy elinduljon Toroczkai mellett. „A Jobbik elnöksége kényszerítette ebbe Dúró Dórát” – jelentette ki, majd arról beszélt, felesége azért indult Toroczkai oldalán a tisztújításon, mert zavarta a már említett szabályozás.

Ha kizárják Toroczkait, akkor vélhetően Novák Előd és Dúró Dóra is elhagyja a pártot, ám a korábbi képviselő azt nem tudta megmondani, hogy alapítanak-e új, saját pártot. Erről még egyeztetnek.

Dúró: „Én a békére törekedtem”

„Van egy világos értékrend, amelyen nem szabad változtatni, még akkor sem, ha a politikai stratégia ezt megköveteli. Én azt gondolom, hogy nemzetstratégiai kérdésekben nincs helye pártpolitikai kérdéseknek” – fogalmazott Dúró Dóra a Hír TV Tantusz című műsorában, amikor Csintalan Sándor arról kérdezte a Jobbik frakciójából visszahívott képviselőt, hogy mi változott az utóbbi hónapokban a párt körül, hiszen korábban ő maga is a néppártosodást segítette.

A politikus kijelentette: nem csak politikai, hanem emberi, személyes okokból robbant ki a konfliktus közte és a Jobbik között. „Illetve azt hozzá kell tenni, hogy a kommunikációban én valóban nagyon sokat részt vettem a néppárti Jobbik esetében is, de ott én politikai döntéseket nem tudtam hozni, belső kommunikációs fórumokon tudtam elmondani, ha valamivel nem értek egyet. Mivel egy közösség tagja voltam, ezért fegyelmezetten végigcsináltam a feladatokat” – mondta.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!