2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Nincs egységes álláspont a Fideszen belül Yiannopoulos megítélésében

Hír TV

2018. január 3., szerda 09:45, frissítve: szerda 09:56

Nincs egységes álláspont a Fideszen belül az amerikai új hullámos jobboldali Milo Yiannopoulos megítélésében. Az év végén derült ki, hogy a publicista egy Európáról szóló budapesti konferencián mondana nyitóbeszédet, a rendezvényt Schmidt Mária alapítványa szervezi. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Yiannopoulos túlmegy a párt által vállalható határon. Deutsch Tamás viszont úgy látja, hogy az amerikait csak a homoszexualitása miatt támadják. Yiannopoulost korábban Donald Trump volt főstratégája tette politikai tényezővé, de megbukott, miután előkerült egy 2016-os interjú, amelyben arról beszélt, megengedhető, hogy idősebb férfiak 14-15 éves fiúkkal létesítsenek szexuális kapcsolatot.

„Egy alapítvány szervez konferenciát, és az ismereteim szerint még nincsen végleges meghívottja. A pedofíliát természetesen a leghatározottabban elítéljük és bűncselekménynek tekintjük, az őrültséget meg őrültségnek tekintjük” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Deutsch Tamás, a Fidesz egyik alapítója viszont úgy látja, hogy az amerikait csak a homoszexualitása miatt támadják, szerinte az egész ügy csak hiszti.

„Én ezt a hisztit, ami egyébként a szociál-liberális média világában zajlik az Ön által említett embernek a meghívása kapcsán, fanyar mosollyal figyelem. nagyon izgalmasak ezek a hisztik, Megadja Gábor úr kiváló megfogalmazásával azt tudom mondani, hogy egyre izgalmasabb a bulika, úgyhogy én minden nap itt a bulika részét képező egyre dagadó hisztit azt érdeklődéssel figyelem” – nyilatkozta az európai parlamenti képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!