2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Németh Szilárd nem tudta bizonyítani a sorosozást, pert vesztett

Hír TV

2018. április 18., szerda 07:29, frissítve: szerda 10:11

Jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet Németh Szilárd ellen 2018. április 17-én – jelentette honlapján a szervezet. A Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie az EKINT-et a hamis tényállításai miatt.

Az intézet azért perelte be tavaly Németh Szilárdot, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy a közhasznúsági jelentésükben meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kaptak Soros György alapítványaitól. „Súlyos vád, amely ha igaz lenne, akkor meghamisítottuk volna a közhasznúsági jelentésünket. Ezt az állítását azzal tetézte, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak” – számolt be a szervezet.

Az EKINT első fokon megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken 2017. december 1-én. Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait nem tudta bizonyítani. A Fidesz-alelnök híresztelése az intézet szerint azért is fenyegető, „mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorgyanúval illetett személyeket, gonosztevőket szabad lehallgatni.”

Emlékeztettek, Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja korábban sajtótájékoztatón közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett. Mindezek következtében Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet és sérelemdíjat is fizetnie kell.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!