2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nem üzletelne Sorossal Mészáros

Hír TV

2017. november 27., hétfő 23:57

A következő évek óriásberuházásaiból is kivenné a részét Mészáros Lőrinc, valamint újabb szállodát és rádióállomást is vásárolna. A felcsúti polgármester jelenleg nem tudja számszerűsíteni cégbirodalma értékét, azt viszont visszautasította, hogy Orbán Viktor strómanja lenne.

Csak a polgármester, néhány képviselő és a média volt jelen hétfői felcsúti közmeghallgatáson, a település lakói nem életek a lehetőséggel.

„Most tényleg nem nagyképűség, de úgy gondolom, a településen nincsenek problémák” – jelentette ki a felcsúti polgármester. Szerinte országos szinten is egyre jobb a helyzet.

Mészáros Lőrinc a cégügyeiről is beszélt. Mint mondta: egy embernek lehetetlen áttekinteni a cégbirodalmát, és gyakran ő is csak a sajtóból értesül arról, hogy elnyer egy közbeszerzést. Az üzletember érdekeltségei állítása szerint ma nagyjából húszezer embert foglalkoztatnak. Jövőre mezőgazdasági vállalkozásaitól vár nagy előrelépést, s a turizmusban is továbbfejlesztene, húsz meglévő szállodája mellé újabbat vásárolna.

„Egy-egy érdekes helyen kellene venni szállodát, főleg Budapesten lenne jó, mert ott elég gyengén állunk” – így Felcsút első embere.

A milliárdos médiabirodalmától is jövedelmező működést vár el. A rádiós piacon legközelebb – mint mondta – a gazdasági rádiót vásárolja fel, országos frekvenciára azonban nem pályázik. Készül viszont a Paks II. projektre és a Budapest–Belgrád-vasútvonal építésére.

„Egy atomerőmű építés nemcsak a technológiából áll, hanem ott vannak egyéb építészeti feladatok. Úgy gondolom, hogy arra magyar cégek, vállalatok alkalmasak” – jelentette ki.

A felcsúti polgármester megismételte, hogy barátok a miniszterelnökkel, de azt visszautasította, hogy ő lenne Orbán Viktor strómanja, és hogy a gazdagodásával valójában a kormányfő vagyona növekszik. Az üzletember nem tudta számszerűsíteni vagyonát.

A településvezető megjegyezte azt is, hogy menekülteket nem fogadna be Felcsútra. „A menekültekre nincs szükségünk, dolgos kezekre lenne szükségünk. A menekültek, ugye, nem dolgozni szeretnének, hanem szociális juttatásokban részesülni” – hangsúlyozta.

Mészáros Lőrinc azt is elárulta, hogy visszaküldte a nemzeti konzultációs kérdőívet, Soros Györggyel viszont nem üzletelne, mert átverné.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!