2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Nagy Grófoval kampányolt a Fidesz Baranyában

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 07:35, frissítve: csütörtök 08:46

Nagy Grófoval és gulyásfőzéssel kampányol Baranya 4-es választókerületében a Fidesz jelöltje, Nagy Csaba. LMP-s ellenfele szerint ez erkölcsi és morális kérdéseket vet fel, a jobbikos jelölt pedig azt mondja, ő inkább pártja programját népszerűsíti.

Nagy Csaba, Baranya 4-es választókerületének fideszes jelöltje egy nappal korábban még Orbán Viktornak Vajszlón segített visszaszámolni, mennyit kell még aludni a választásokig.

– Van vissza a választásokig kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, hatodik nap választás – számolt vissza a miniszterelnök.

A képviselőjelöltnek szerdán már nem kellett számolgatnia a 100 százalékig romák lakta Alsószentmártonban. A gulyásfőzés után a délután sztárvendége a helyiek körében rendkívül népszerű Nagy Grófo és fia, Gyémi volt. Mivel a koncert időpontját több helyi portál nyilvánosságra hozta, a kormánypárti jelölt úgy döntött, inkább távol marad.

Az LMP jelöltje szerint az ilyen kampányfogás erkölcsi és morális kérdéseket is felvet.

– Nagyon sajnálatos dolognak tartjuk, hogyha a pártok ilyen eszközökkel kampányolnak. Mindemellett hozzátenném, hogy a kampányfinanszírozást az Állami Számvevőszék vizsgálja. Nyilván, hogyha jogszerű, tehát pénzügyileg, illetve számvitelileg jogszerű, akkor csak erkölcsi és morális kérdéseket vethet fel – reagált Angyal Károly.

A kerület jobbikos képviselőjelöltje koncertszervezés helyett inkább pártja programjával kampányol.

– Lehet úgy is kampányolni, ahogyan a Fidesz csinálja, hogy kalácsokat osztogatunk, egy kiló krumplikat osztogatunk, meghívjuk Nagy Grófót egy településre, és lehet úgy kampányolni, ahogyan én csinálom. Én ugyanis végigjártam mind a 174 települést. A Jobbiknak van programja. Én ezt a programot megismertettem az emberekkel. Beszélgettem velük, találkoztam velük, és kimentem közéjük – nyilatkozta Andrics Aliz.

Információink szerint a fellépést egy olyan Fidesz-közeli vállalkozó fizette, akinek cége egykor Bánki Eriknek, az Országgyűlés gazdasági bizottsága elnökének érdekeltsége volt, és 2,3 milliárd forintért ő építheti fel Szekszárdon a tanuszodát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!