2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Milliárdokból alakít ki hotelt Schmidt Mária

Hír TV

2018. április 13., péntek 15:45, frissítve: péntek 17:27

A Terror Háza vezetőjének érdekeltségébe tartozó cég közben a miniszterelnök vejéhez hasonlóan a turizmusra összpontosít. A Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó társaság Budapesten, az Andrássy úton épít szállodát. A HVG úgy tudja: a terepszint alatt mélygarázs is kialakítható.

A Hullám és a Helikon két keszthelyi szálloda, amelyek nemrég kerültek a miniszterelnök vejének tulajdonába. Miközben Tiborcz István is egyre inkább a turizmusra összpontosít, felesége, Orbán Ráhel az új országos stratégia kialakításában kapott szerepet.

Nemcsak ők, a Terror Háza Múzeum kormányközeli főigazgatója is számít az új lehetőségekre. A Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó cég Budapesten fejleszt. A napokban vásárolták meg ezt az Andrássy úti épületet, ahol hamarosan luxushotelt alakíthatnak ki. Mivel a cég már korábban megvette a szomszédos ingatlant, összesen 8000 négyzetméteres boutique hotel jöhet így létre.

A cég honlapján a fejlesztési projektek között megtalálható az Andrássy úti ingatlan is, igaz itt még csak egy korábbi elképzelés, egy irodaépület kialakítása szerepel. A szomszédos ház megvásárlásával azonban már szálloda projektben gondolkoznak, erről a cég vezérigazgatója nyilatkozott a Portfólionak.

A BIF Nyrt. családi cégnek tekinthető.

A cég igazgatótanácsának elnöke Schmidt Mária lánya, dr. Ungár Anna, veje, Berecz Kristóf alelnök. A cég érdekeltségébe az irodaházakon túl parkolóházak és egy kastélyszálló is tartozik.

A 100 szobásra tervezett hotel a tervek szerint 2020 elején nyithat, de nem Schmidt Máriáék, hanem egy szállodalánc üzemeltetésében.

Budapesten jelenleg 20 ezer 3,4,és 5 csillagos szállodai szoba érhető el, ez a szám 15 százalékkal emelkedhet a következő években a szakértők szerint. A szállodaszövetség alelnöke szerint van igény az 5 csillagos luxusra.

– Azt gondoljuk, hogy mind minőségi, mind mennyiségi igényt szolgálnak ezek a bővítések, és úgy tűnik, hogy az érdeklődés egyre fokozottabb Budapest tekintetében, úgyhogy reméljük hogy az új fejlesztéseknek is meg lesznek majd a vendégei – mondta el Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

Az Andrássy úti szálloda megépítése a tervek szerint 3,5-4 milliárd forintba kerül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!