2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Mészáros: Nem lehet csalni

2017. szeptember 25., hétfő 23:25

Támogatóik érdekében titkolózik a taopénzekkel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány – állítja az elnök. Mészáros Lőrinc a Hír Televíziónak azt mondta: csak akkor mutatják be a taotámogatásaik elszámolását, ha a Kúria is erre kötelezi őket. A felcsúti polgármester szerint a taopénzekkel egyébként sem lehet csalni.

Fizikai képtelenség, hogy egyetlen egy forint is bárhova elfolyjon – állítja Mészáros Lőrinc a taopénzekről. A felcsúti polgármester úgy látja, olyan szigorú a labdarúgó-szövetség és a szaktárca ellenőrzése, hogy nem lehet csalni. A milliárdos az elnöke Magyarország legtöbb taotámogatást kapó sportszervezetének. Az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány a tao bevezetése óta 14 milliárd forintot kapott, de hogy kitől, mennyit, és mire költötték, nem árulják el. Holott a szerződések bemutatására bíróság is kötelezte őket.

Emlékezetes, a DK tavasszal másodfokon is pert nyert a miniszterelnök alapítványa ellen. A felcsúti sportszervezet azonban továbbra sem adta ki az adatokat, inkább a Kúriára vitte az ügyet. Az időhúzást nyáron megelégelte a DK.

„A Bicskei Rendőrkapitánysághoz fordultunk, és feljelentést tettünk. Ugye a Bicskei Rendőrkapitányság továbbította Székesfehérvárra, Székesfehérvár pedig elfogultság miatt áthelyezte a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Erről kaptam egy tájékoztató levelet hónapokkal ezelőtt, és azóta viszont semmi” – mondta Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja.

„Majd ha a Kúria úgy dönt, akkor kiadjuk” – Mészáros Lőrinc szerint a befolyt támogatásokat beruházásokra és üzemeltetésre költötték. Azt állítja: a pontos adatokat támogatóik érdekében titkolják.

„Az alapítványnak nem lenne titkos, de egy üzletembernek, egy üzleti partnernak ez lehet, hogy fontos dolog, ezért úgy gondolom, hogy egy kényes kérdés, amit most feltett. Tehát nem az alapítvány számára kényes, de egy támogató számára... A támogatók jellemzően anonímak szeretnek maradni. Ilyenek a támogatók” – hangsúlyozta a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke.

Mészáros Lőrinc éppen ezért a kormány taopénzekre vonatkozó törvényjavaslatával is egyetért. Eszerint adótitoknak minősülnének a támogatások, vagyis a jövőben közérdekűadat-igényléssel, vagy perrel sem lehetne megtudni, hogy ki és mennyivel támogatta például a miniszterelnök felcsúti focialapítványát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!