2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Mészáros Lőrinc ásványvize volt a téma a parlamentben

Hír TV

2018. július 16., hétfő 18:32

Mészáros Lőrinc ásványvízmárkájának visszahívásáról kérdezte az Agrárminisztérium államtitkárát Bangóné Borbély Ildikó a parlamentben – az MSZP képviselője azt kérte számon a szaktárcán, illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalon, hogy nem kommunikálták kellőképp a felcsúti milliárdos tulajdonában álló Vivien ásványvíz szennyezettségét, míg egy olasz márka esetében minden elérhető volt a vonatkozó honlapokon.

„Az egyik visszahívás a San Benedetto volt ,amivel kapcsolatban hála a jó égnek a Nébih meg a szaktárca honlapján többször olvashattunk híreket, de láss csodát, a Vivien ásványvízről, ami baktériummal volt fertőzve és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, egyetlen alkalommal sem találtunk a honlapon reagálást, vagy a kormánytól semmiféle figyelmeztetést a lakosság felé” – mondta a szocialista politikus.

Az államtitkár válaszában nem tért ki arra, hogy miért nem voltak elérhetőek a Vivien ásványvíz visszahívásáról szóló információk – Farkas Sándor szerint azonban azzal, hogy a Nébih feltárta a szennyezettséget, már eleget tett kötelességének.

„Az elmúlt hetekben valóban ismertté vált akár az ásványvíz-ügy, amit Ön is említett, vagy a tejipari terméket előállító cég felfüggesztése, ami az elmúlt héten megtörtént. Úgy gondolom, hogy ezek az intézkedések nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy ne elrettentsünk, hanem egy biztonságot teremtsünk a magyar termékek forgalmazása és fogyasztása iránt” – mondta az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!