2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Mendrey: Nem szerencsés az időzítés

Hír TV

2018. február 2., péntek 08:11, frissítve: péntek 12:11

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) belügyének tartja a másik érdekképviselet, a PDSZ elnöke, hogy széthúzás van a PSZ vezetésében.

Mendrey László szerint a véleménykülönbség elfogadható, de nem tartja szerencsésnek az időzítést. Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: a választások előtt két hónappal épp összefogásra lenne szükség, hogy változást lehessen elérni az oktatásban. Néhány napja a Pedagógusok Szakszervezete egyik megyei vezetője azt nyilatkozta, ha csatlakoznak a köznevelési kerekasztalhoz, azt a Fidesz meg fogja hálálni. A kijelentés megosztotta a szakszervezet vezetését is. Galló Istvánné PSZ-elnök és Mendrey László, a PDSZ elnöke is úgy látja, egy ilyen lépés legitimálná a kormány oktatáspolitikáját, amelyet ők évek óta következetesen bírálnak.

„A kormányzat megítélése, a Fidesz népszerűsége épp akkor csökkent jelentősen a választani tudók körében, amikor a nagy diákmegmozdulások voltak. 2014 előtt is voltak komolyabb diák- és pedagógusmegmozdulások, az akkori kormányzat dühvel és szakszerűséggel verte szét a szervezeteket, a diákhálózatokat. A szakszervezetekhez nem nyúlt, és remélem, nem is fog, most azonban olyan a hangulat, hogy bizony jó lesz, ha odafigyelünk” – jelentette ki a Hír TV-ben a PDSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!