2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Mendrey: Gyerekekkel kampányol Orbán

Hír TV

2018. január 3., szerda 15:09, frissítve: szerda 16:09

Jogilag és erkölcsileg is aggályosnak tartja a Honvédelmi Intézkedési Tervet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Mendrey László emlékeztetett, hogy a miniszterelnök tavaly még arról beszélt, Magyarország az Európai Unió legbiztonságosabb országa, most viszont terrorveszélyre és háborús helyzetre készítené fel az óvodákat és az iskolákat.

A PDSZ elnöke szerint a menekültellenes plakátkampány és a Soros György elleni hadjáratot után,ó ez az intézkedés,ó a kormány választási kampányának egy következő lépése.

Amikor azt gondolja az ember, hogy ezt már kimaxolták, az ingerküszöb kicsordult, és nem lehet fokozni, akkor eljutunk odáig, hogy az emberek legféltettebb kincsét, a gyerekeket láttatja a kormány veszélyben, és a gyerekek védelme érdekében követeli meg és írja elő a hit kialakítását, megvalósítását. Olyan emberekkel, akik egyébként nem értenek hozzá – reagált Mendrey.

Diplomatikusan, de cáfolja a kormányzati nyilatkozatokat a NATO brüsszeli központja az iskoláknak és óvodáknak kötelezően előírt Honvédelmi Intézkedési Terv ügyében. A Népszava kérdésére az észak-atlanti szövetség úgy válaszolt, a nemzeti hatóságok felelőssége, hogy megvédjék állampolgáraikat az esetleges terrortámadásoktól és azok következményeitől. Az emberi erőforrások minisztériuma azonban továbbra is a NATO-ra mutogat – szerintük a szövetség válságreagálási rendszere előírja, hogy a tagállamok felkészítsék a lakosságot a krízishelyzetekre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!