2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Már csak néhány hétig bírja a hospice-ház

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 16:07, frissítve: csütörtök 22:57

Heteken belül bezárhatják az ország egyetlen felnőtt-hospice-házát.

A Magyar Hospice Alapítvány programigazgatója elmondta: éves költségvetésükből ötvenmillió forint hiányzik. Az alapítvány még tavasszal az egészségügyi tárcához fordult segítségért, de idáig csak egyeztetések történtek az ügyben. Kovács Anita szerint ha nem kapnak egyértelmű választ a támogatással kapcsolatban, december végén végleg bezárhatnak.

„Most értünk el arra a pontra, hogy lépnünk kell, mert év vége után nem tudjuk fenntartani. Az éves költségvetésünkből hiányzik ötvenmillió forint, a többit, a teljes működési költségünk hatvan százalékát mi teremtjük elő saját munkával, adománygyűjtésekkel, egyéni adományozók, vállalati szponzoráció révén, tehát mi rengeteget teszünk ezért.”

A Párbeszéd szóvivője közben bejelentette: a párt társelnöke költségvetési módosító indítványt nyújt be, hogy a rendkívüli tartalékból biztosítsák a felnőtt daganatos betegeket ápoló hospice-ház működését.

„Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselője benyújt ma egy költségvetési módosító indítványt annak érdekében, hogy a rendkívüli esetekre fenntartott kormányzati forrásokból százmillió forintot csoportosítsanak át a Hospice Ház működtetésére. hiszen az egészen embertelen, hogy hagyják, hogy az utolsó, felnőtt haldokló betegek utolsó heteit, hónapjait emberibbé tevő intézmény bezárja a kapuit pénzhiány miatt. Ráadásul ez egy időben történik azzal, hogy a magyar kormány megvonta az orvosoktól azt a lehetőséget, hogy a rákbetegeknek a legjobb gyógyszereket írják fel, ehelyett minden esetben a legolcsóbb készítményt kell november 1-től felírniuk” – nyilatkozta Tordai Bence.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!