2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Magyarázkodik a Mol

Hír TV

2017. november 16., csütörtök 19:15, frissítve: csütörtök 19:52

Az olajvállalat azt közölte a távirati irodával, hogy a piaci viszonyoknak megfelelően alakítják az árakat.

A Mol csaknem egy héttel a mezőkövesdi üzemanyagár-csökkentés után azt közölte a távirati irodával, hogy minden fogyasztói visszajelzést mérlegelnek, de a piaci viszonyoknak megfelelően alakítják az árakat. Tállai András adóügyi államtitkár a hétvégén, Facebook-oldalán közölte, hogy sikerült elérnie a választókerületében, hogy a Mol csökkentse az üzemagyagárakat.

Hogyha a hódmezővásárhelyi benzinár sokkal magasabb, mint a szegedi benzin ára, akkor meg fogom keresni azokat a kiskereskedőket, akik benzinkutakat üzemeltetnek Hódmezővásárhelyen, és megpróbálom megérteni, hogy miért drágább a benzin ára.

 A kancelláriaminiszter is közben járna az olcsóbb benzinért. Tállai András NAV-elnök hétvégén dicsekedett el vele, hogy szavára a Mol levitte az üzemanyagárakat választókörzetében, Mezőkövesden. Azt mondta: állampolgári megkeresésre járt el.

Az árcsökkentő akciót egy KDNP-s képviselő is másolná. Hollik István az RTL Klubnak azt mondta, ha a választókörzetében szükséges, ő is a Molhoz fordul.

„Mi komoly dolgokkal szoktunk foglalkozni, és komoly bejelentésekkel, ha tudunk segíteni, azt meg fogjuk tenni” – nyilatkozta Hollik.

Tállai Andrásnak ellenzéki követői is vannak. Szabó Sándor szegedi MSZP-s országgyűlési képviselő már levelet is írt a Molnak.

A DK pedig arra bíztatja a benzinárral elégedetleneket, hogy tegyenek ők is állampolgári bejelentést a NAV-elnöknél.

„A Facebook-oldalunkon közzétettük Tállai András hivatali telefonszámát. Tehát aki úgy gondolja, hogy neki itt a karácsony közeledtével segítene a bevásárlás környékén, hogy olcsóbb lenne a benzin, és ennyivel többet tudna költeni a szeretteire, akkor nyugodtan telefonáljon Tállai András titkárságára” – fogalmazott Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Az LMP szerint a NAV-elnök visszaélt a hatalmával, ezért feljelentést tesznek. Lázár János azonban – a miniszterelnök és a Fidesz frakció után – elismerően nyilatkozott Tállai András tettéről.

„Ezt nem értem, hogy miért probléma, mert egy egyéni képviselőnek ez a kutya kötelessége. Ha Mezőkövesden bementek Tállai András irodájába, és azt kérik tőle, hogy ugyan csináljon már valamit azért, mert itt drágább a benzin, máshol meg olcsóbb, akkor nyilván csinálnia kell valamit” – jelentette ki Lázár.

A kancelláriaminiszter szerint az ügyhöz a kormánynak semmi köze, a Molnak kell tisztáznia magát. Az olajtársaság el is kezdte a magyarázkodást. A társaság arra hivatkozik, hogy a fogyasztói visszajelzéseket is mérlegelik az árak kialakításánál, ugyanakkor az tisztán kereskedelmi kérdés. Az egyik vezető amerikai gazdasági lap szerint ugyanakkor a történtek azt bizonyítják, hogy Magyarországon a politika beavatkozik a gazdasági folyamatokba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!