2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Lázár: Bevándorlásellenes politikus vagyok

Hír TV

2018. március 19., hétfő 11:03, frissítve: hétfő 15:05

Új elemmel bővíti migránsellenes kampányát Lázár János. A Bécset kritizáló videó után most román példával üzent a határon túli szavazóknak. A kancelláriaminiszter a menekültválságot a Ceaușescu-féle román–magyar lakosságcserével mosta össze. A román diktátor az 1970-es években az ott élő magyarság teljes felszámolására törekedve Erdély és Partium magyarlakta területeit betelepítésekkel próbálta elrománosítani.

Erőszakos fellépés a nőkkel szemben a villamosokon, hogy hordják a kendőjüket, a nem észak-afrikai bevándorlók tulajdonában lévő boltok, boltosok kiszorítása a városból – félelmetes helynek festette le Brüsszel Molenbeek kerületét vasárnapi videójában Deutsch Tamás. A fideszes politikus, aki európai parlamenti képviselőként maga is sokszor fordul meg a szomszédos városrészben, romló közbiztonságról és a bevándorlók jelentette veszélyekről beszélt Brüsszel hagyományosan bevándorlók által lakott kerületében.

A nyugat-európai nagyvárosokról szóló kisfilmes rémhírterjesztést Lázár János kezdte. A kancelláriaminiszter az osztrák főváros Favoriten nevű kerületét kritizálta a helyszínen. Ebben a városrészben évtizedek óta sok bevándorló lakik.

Sokkal nagyobb a rendezetlenség, sokkal több az utcai szemét, kosz, piszok, és a kevés bécsi, aki még itt lakik, az elmondta, hogy sokkal nagyobb itt a bűnözés és sokkal nagyobb félelemben élnek itt az emberek – mondta videójában Lázár.

A felvételek eközben egy tiszta és békés bevásárlóutca képét mutatták, a város integrációért felelős vezetője pedig cáfolta, hogy a bevándorlók között az osztrákokhoz képest magasabb lenne a bűnözés. A statisztikai adatok szerint Bécs az elmúlt 10 évben csak biztonságosabb lett, a kancelláriaminiszter azonban kitart személyes tapasztalata mellett.

Egyáltalán nem bántam meg, sőt azt gondolom, hogy még több ilyen tájékoztatásra van szükség – Lázár János hétfőn a külhoni magyarokat is emlékeztette a bevándorlás veszélyeire, és a partiumi városok példáján keresztül érzékeltette a lehetséges következményeket.

Nézzék meg, hogy mi lett azokkal a magyar településekkel, ahová Ceaușescu románokat telepített be, itt tőlünk harminc kilométerre, a magyar–román határ mentén. Nézzék meg, hogy azoknak a településeknek mi lesz a sorsuk és mi lett a társadalmi összetétele harminc-negyven évvel a betelepítés után. Úgy gondolom, hogy bárkinek a betelepítése megváltoztatná az országot és megváltoztatná a városokat. Én egy bevándorlásellenes politikus vagyok, én ezt vállalom is. Szerintem nem kell senkit betelepíteni az országba, nincs rá szükség. Meggyőződésem szerint a magyarokat kell a magyar adófizetők pénzéből támogatni. Úgyhogy ez a bécsi tanulság, egyáltalán nem bántam meg, sőt azt gondolom, hogy még több ilyen tájékoztatásra lenne szükség – közölte a miniszter.

Ceaușescu nacionalista politikája a 70-es 80-as években súlyos kihatással volt a Romániában élő nemzetiségekre, különösképpen a magyarokra és a németekre. A diktátor gyökeresen megváltoztatta a magyarlakta vidékek etnikai összetételét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!