2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Kutyafejet találtak Helvécia egyik utcáján

Hír TV

2018. június 24., vasárnap 12:31

Egyelőre nem tudni, hogy lefejeztek, vagy egy másik eb csonkított meg egy kutyát Helvécián. A tetemet fiatalok találták meg, akik értesítették az állatvédőket. A rendőrök éjszakába nyúlóan helyszíneltek.

Az utcán hevert egy kutya feje a Bács-Kiskun megyei Helvécián. Az állat maradványait helyi fiatalok találták meg, ők készítették a felvételeket. Nem sokkal később észrevették, hogy a megcsonkított kutya teste a fejtől nem messze, a kerítésen belül van. Azonnal értesítették az egyik állatvédő csoport tagjait, akik késő délutánra értek a Kecskemét melletti településre. Sikerült beszélniük az állat idős gazdájával, aki azonban sokáig nem tudta, hogy mi történt.

Bent van a lakásba, felébredt, azt mondta, hogy a kutyának ott van a kajája, a kutya jól van, majd visszafeküdt aludni - mondta el Kápé Richárd, a Szurkolók az állatkínzás ellen tagja.

A rendőrökkel együtt egy másik állatvédő szervezet is a helyszínre érkezett - ők azt gyanították, hogy a kutyának levágták a fejét.

Bejelentés alapján jöttünk ki, kértek segítséget, hogy egy hatósági állatorvost szerezzünk. Valószínű, hogy a kutya fejét levágták, mi azt gyanítjuk, hogy folyamatosan kidugta a fejét a kutya és ezt elégelte meg valaki - mondta az Argo Állatvédő Egyesület elnöke, Szabó Attila.

A rendőrök éjszakába nyúlóan helyszíneltek - úgy tudjuk: a hatósági állatorvos az elsődleges vizsgálat során arra jutott, hogy az ebet egy másik kutya támadta meg. A tetemet végül elszállították - az viszont csak a boncolás után derül ki, hogy az állatot megkínozták, vagy egy másik kutya csonkította meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!