2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Korrupció: elítélik, de belefásultak az emberek a témába

Hír TV

2018. március 4., vasárnap 08:55, frissítve: vasárnap 12:15

A választók 53 százaléka szerint nőtt a korrupció az elmúlt nyolc évben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amit Elmúlt8év című műsorunk számára készítettek.

Kiderült még az is, hogy 79 százalékuk szerint szükség volna független korrupcióellenes ügyészségre. A műsorban Závecz Tibor elmondta: az emberek nagy része elítéli a korrupciót, de már mindenki belefásult a témába. Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét pedig az ország harmadik legkorruptabb személyének tartják.

– A magyar kormányhoz közel álló vállalkozók, illetve maguk a kormány tagjai valamilyen mértékben érintettek, közepesnél nagyobb mértékben. Ennek a listának az élén három személy van, akik 4-es értéket érnek el az osztályozásban. Ezek sorrendben Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Tiborcz István. Nyilván utóbbi személy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) mostani jelentéseinek köszönhetően került az érdeklődés középpontjába. Tehát ez a három személy olyan, akikről azt gondolja a magyar társadalom többsége, hogy ők korrupciós ügyekben érintettek – mondta Závecz Tibor, kutatási igazgató.

Elmúlt8év című műsorunk korrupcióval foglalkozó részét ma este 9 órakor láthatják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!