2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kormányváltást, irányváltást és korszakváltást hirdetett Szél Bernadett

Hír TV

2017. december 16., szombat 16:16, frissítve: szombat 19:01

Az LMP karácsonyi nagygyűlésén, a Budapest Kongresszusi Központban aláírták a választási együttműködési megállapodást a Gémesi György vezette Új Kezdettel. Bemutatták mind a 106 egyéni képviselőjelöltjüket is. A két párt januárban országjárásba is kezd. Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt kormányváltást, irányváltást és korszakváltást hirdetett, azt mondta: Orbán Viktor történelmi tévedése, hogy nem látja a lehetőséget, és nincsen víziója a 21. századi Magyarországról.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje és Gémesi György, az Új Kezdet elnöke együtt írta alá a két párt választási együttműködéséről szóló dokumentumot. Ezt követően Gémesi ismertette programját.

„Egy olyan új élet, ahol nem kell félni, ahol nem kell a fiatalnak külföldre menni, ahol biztonságban van az egészségügyben, ahol használható tudást ad az oktatás, ahol […] a településeken, a vidéken élő emberek sorsa is ugyan olyan esélyegyenlőséggel van jelen, mint a fővárosban vagy más városokban, és sorolhatnám tovább, amit leírtunk a programunkban. Hölgyeim és uraim, ez az új élet egy új Magyarországot fog jelenteni mindannyiunknak” – fogalmazott.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje a nemzeti konzultációra utalva a rémisztgetés helyett kormányvatást, korszakváltást és irányváltást sürgetett. Úgy fogalmazott, egyre többen vannak a korszakváltáshoz vezető úton, akik úgy gondolják, hogy a remény mindig legyőzi a félelmet.

„Egy nap alatt lebonthatjuk azt a rendszert, amelyet huszonhét éven, sőt addigra huszonnyolc éven keresztül építettek itt különböző politikai formációk egymást váltva, évről évre. Olyan rendszert hoztak létre, amelyben napról napra rosszabbul érezzük magunkat. Én úgy látom, hogy a 2018-as választás hatalmas lehetőség, hogy végre a politika rólunk szóljon, emberekről, rólunk szóljon, és nem a különböző politikusokról folyamatosan. Lehetőség arra, hogy a korrupció végre bűncselekmény legyen ebben az országban, nem pedig követendő minta” – emelte ki Szél.

Úgy véli, a jövő évi voksolás talán az utolsó lehetőség lesz Orbán Viktor történelmi tévedésének kijavítására, mert különben az ország leszakad és elszigetelődhet.

„A fejébe vette Magyarország jelenlegi miniszterelnöke azt, hogy a Nyugat megbukott, és mint valami őrült spekuláns, minden vagyonunkat, a mi közös vagyonunkat feltette a keleti nyitásra. És ha nem jön be, akkor csődbe megyünk mindannyian. Márpedig ez nem fog bejönni. És félő, hogy a 2018-as választás a legutolsó lehetőség arra, hogy kijavítsuk Orbán Viktornak a történelmi tévedését” – fogalmazott.

Szél Bernadett teljes beszéde:

Az esemény végén bemutatták az LMP 106 egyéni képviselőjelöltjét. Az országjárást januárban kezdi majd meg az ellenzéki pártszövetség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!