2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Újra nekifut az alkotmánymódosításnak a Fidesz

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 14:10, frissítve: csütörtök 18:08

A keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása – ezek a Fidesz-frakció tagjainak sablonválaszai arra a kérdésre, melyek a legfontosabb feladataik a következő 4 évben. Farkas Flórián futtában a híd a munka világába program folytatását is megígérte. Kocsis Máté a polgármesteri székből tér vissza az Országgyűlésbe, ma egyhangúlag választották meg frakcióvezetőnek.

Sorra érkeztek a Fidesz és a KDNP képviselői a frakciók alakuló ülésére. „Meg kell védeni az országot, ez alap, főleg a migrációtól, de a másik nagyon fontos feladatunk a demográfiai kérdések lesznek” – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

„Hajrá magyarok” – Németh Szilárdtól csak erre a válaszra futotta.

A kulturális államtitkár a gazdaságot erősítené, de azt nem még nem tudja, hogy maradhat-e pozíciójában.

– A magyar gazdaságot is tovább kell erősíteni, fantasztikus, a térség országaiban kiemelkedő a teljesítménye a magyar gazdaságnak és ez egy mindenkit érintő, súlyos kérdés.
– Milyen pozícióban?
– Országgyűlési képviselőként mindenképpen.
– Ennél többet el tud árulni?
– Még nem tudjuk, a kormányzati feladatok kiosztása folyamatban van – mondta Hoppál Péter.

Süli János paksi bővítésért felelős miniszter először lett országgyűlési képviselő. „Paks tervezése, megépítése, üzembe helyezése. Ez a legfontosabb” – mondta.

Simicskó István viszont nem marad miniszter, de azt mondja nem bánja.

– Miniszter úr, csalódott?
– Nem, nem, nem. De most nem sajtótájékoztatóra jöttem köszönöm az érdeklődését, jól vagyok köszönöm szépen, dolgozunk tovább.

Ahogy Farkas Flórián is, aki a milliárdos csalásként hírhedtté vált Híd a munka világába program folytatását ígérte.

– A cigányságért mit fog tenni a következő ciklusban?
– Nagyon sokat.
– De valami konkrétumot áruljon el. Híd a munka világába lesz?
– Lesz, lesz, lesz.

A Felcsútot is magában foglaló választókerület győztesének is sok terve van.

– Kisvasút Bicskéig és a lovasberényi kastély felújítása?
– Sok tervünk van, ezek is. Szerintem Ön is ismeri, az utóbbi egy nagyon nagy falat. Az 6,5 milliárd – mondta Tessely Zoltán.

Mészáros Lőrinc lemondásáról Tessely Zoltán azt mondta: nem örül neki, de megérti, most pedig azon dolgozik, hogy a jelenlegi alpolgármestert, a milliárdos gázszerelő névrokonát a Puskás Akadémiát ügyvezetőként irányító Mészáros Lászlót válasszák meg Felcsút vezetőjének.

Orbán Viktor és távozó kancelláriaminisztere sem volt túl bőbeszédű.

– Miniszter úr, Orbán Viktor után érkezett, ez mit jelent az álmoskönyv szerint?
– Kérdezze meg az álmoskönyvet.
– Mi lesz a következő ciklus legfontosabb feladata?
– Majd meglátjuk – hárított Lázár János.

A frakcióülésen egyhangúlag Kocsis Mátét választották a Fidesz frakcióvezetőjévé, akinek helyettesei lesznek többek között Selmeczi Gabriella, Halász János, Kubatov Gábor, Zsigó Róbert, Bánki Erik, Hende Csaba és Németh Zsolt. Megerősítették, hogy Kövér Lászlót jelölik házelnöknek, alelnökként pedig Hende Csabát, Lezsák Sándor, Jakab Istvánt és Latorczai Jánost látnák. A kormánypártok által delegált bizottsági elnökök között Hende Csaba, Bánki Erik, Velkey Imre, Kósa Lajos és Pósán László neve hangzott el.

„A céljaink változatlanok, ezeket a választók megerősítették. Röviden úgy foglalnám össze ezeket, hogy a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása” – mondta Kocsis Máté.

Az újdonsült frakcióvezető bejelentette, hogy a Stop soros! törvénycsomag tárgyalásának folytatása mellett a kétharmados többség birtokában újra nekifutnak az érvénytelen 2016-os kvótanépszavazás után kezdeményezett, de az ellenzéki ellenálláson elbukott alkotmánymódosításnak. Vagyis alaptörvénybe írják, hogy idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!