2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Kizárták Demeter Mártát a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 11:50, frissítve: csütörtök 15:36

Nem vehetett részt az LMP egyik országgyűlési képviselője a parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai zárt ülésén. Demeter Mártát, a testület korábbi tagját a fideszes többség indokolás nélkül zárta ki. A képviselőnő a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa ügyében szeretett volna kérdéseket feltenni a bizottság előtt. Jordánia tiszteletbeli konzulja állampolgárságot szeretett volna igényelni, de megbukott a terrorelhárítás átvilágításán. Továbbá Naffa volt az, aki Orbán Viktor és az év elején meghalt szaúdi milliárdos, Ghaith Pharaon kapcsolatát elősegítette.

„Zaid Naffa Magyarországon működő jordániai tiszteletbeli konzul ügye megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, amikor ő állampolgárságot igényelt. Arról az emberről beszélünk, arról az üzletemberről, aki rendszeresen Orbán Viktor környezetében sertepertél. Arról az emberről beszélünk, aki Gaith Pharaonnak, a nemzetközileg körözött bűnözőnek egyébként jövedelemigazolást adott ki azért, hogy a magyar hatóságok ne vizsgálják az ő anyagi hátterét. Tehát azt gondolom, hogy úgy, hogy ez az ember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, igenis tudnunk kellett volna” – mondta a képviselő.

Szexista megjegyzésekkel oktatta ki Demeter Mártát a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, miután az ellenzéki politikus a bizottság nyílt ülésére, Simicskó István meghallgatására már bemehetett. Demeter a többi közt a honvédségi szállítóeszközökről és a Gripen-balesetek jelentéséről kérdezte a tárcavezetőt.

Véleményem szerint egy liberális bulvársajtó szerkesztőségével vagy a fodrászszalonok pletykaközpontjával lett összetévesztve ez a bizottsági ülés. És egyértelmű volt ennek a felszólalásnak a motivációja is, tehát ez a fontoskodás, jólértesültség, a határtalan rosszindulat és a botránykeltésnek a csimborasszóját láttuk az előzőekben. Úgyhogy ne is csodálkozzon képviselő asszony, hogy ahhoz nem tudunk hozzájárulni, hogy zárt ülésen részt vegyen – mondta Németh Szilárd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!