2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Keresztbe tettek a szülők a Fidesznek

Hír TV

2018. március 27., kedd 15:33, frissítve: kedd 18:26

A szülők ellenállásán bukott el egy újabb kormánypárti óvodai kampányesemény – Rétvári Bence adott volna át egy ovisportpályát Kismaroson. Az eseményt a kampányra időzítették, annak ellenére hogy a pálya már tavaly elkészült, és az ovisok hónapok óta használják is.

Ovisokkal kampányolt a miniszterelnök, és ovisokkal kampányolnak kormánya tagjai is. Rétvári Bencének népviseletbe öltözött piliscsabai ovisok énekeltek néhány napja egy kifejezetten az óvodaátadóra költött éneket. A körzetben egyéniben induló államtitkár Kismaroson folytatta volna óvodai kampányát egy sportpályaavatóval.

– Az én csoportom is szerepelt volna.

– És ön hozzájárult volna?

– Persze!

– És semmilyen szülői tiltakozásról nem tud?

– Nem volt.

Guba Gábor, szülő

Nem minden szülő vélekedett így – erősítette meg a Hír TV-nek az óvoda vezetője. Volt, aki megtagadta, hogy gyermeke kampányfilmben szerepeljen.

Természetesen volt, aki nem csinált ebből gondot, és volt, aki ellenezte. Ezt úgy próbáltuk kivédeni, hogy tudtuk, kik lennének azok a gyerekek. Mivelhogy az alapítvány kért tőlünk egy programot, hogy bemutathassák, amikor a gyerekek használják a pályát, ahhoz kértünk a szülőktől engedélyt, ki az, aki engedi, hogy a kisgyermek szerepeljen egy néhány másodperces bevágásban – mondta el a kismarosi Kis Morgó Óvoda vezetője, Kielgas-Wiesner Éva.

A nem várt ellenállás miatt a sportpályaavató az államtitkár jelenlétében elmaradt. A polgármester nem tagadja, hogy a kampány miatt kerítettek volna sort az eseményre, ugyanis a pálya már 2017-ben elkészült, és használják is.

Április 8-áig kampányidőszak van, én magam is tisztában vagyok ezzel, gondolom, mindenki. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a lehetőség, amit az óvoda és az önkormányzat kapott, akár az NGM, akár a BM régiszárny-felújításával, akár az ovifocipályával kapcsolatban, mind-mind olyan adottság, amilyennel évtizedekig nem rendelkeztünk – nyilatkozta Neubauer Rudolf.

A polgármester hozzátette: bár most elmaradt az avatás, hamarosan mégis megtartják, az időpontról még egyeztetnek Rétvári Bencével.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!