2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Jobbik: Orbán nem egy bátor ember

Hír TV

2018. január 19., péntek 15:13, frissítve: péntek 16:11

Az ellenzék továbbra is úgy látja, hogy ellentmondás van a menekültellenes kormányzati propaganda és a menekültek befogadása között. A témában kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen is ezzel érvelnek majd az ellenzéki politikusok, míg a kormánypártok várhatóan a nemzetközi szerződések szerinti kötelezettségeket és a humanitárius szempontokat hangoztatják majd. A kormánypártok nem fognak elmenni, így az ülés határozatképtelen lesz.

Akikről most beszélünk, az 1300 ember, ők illedelmesen megálltak az országhatárnál, bekopogtattak, odamentek a határátkelőhelyhez, és azt mondták, hogy ők védelemre szorulnak – A nemzetközi egyezmények alapján fogadott be menekülteket a magyar állam – magyarázta a történteket a miniszterelnök.

A Jobbik az Országgyűlés összehívását kezdeményezte, mivel szerintük a kormány átverte az embereket azzal, hogy titokban fogadott be menekülteket. A rendkívüli ülés összehívásához LMP-s és MSZP-s képviselők is hozzájárultak, össze is gyűlt a szükséges negyven aláírás. Az ülésre még a parlamenti munkát bojkottáló DK-s képviselők is elmennek.

Mindenképpen el fogjuk mondani az álláspontunkat vagy így, vagy úgy. Ebben az ügyben ugyanis Orbán Viktor beismerte, hogy az embereket becsapta hónapokon keresztül, és az adóforintok milliárdjait költötte el arra, hogy azt hazudja, hogy megvédi Magyarországot a menekültektől – közölte Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

A szocialisták is úgy látják: hazugság volt a menekült- és kvótaellenes kormányzati propaganda.

Nem lehet ugyanabból a szájból hideget és meleget fújni. Több tíz milliárd forint közpénzt elköltöttek arra, hogy a magyar embereket megijesszék 1246 darab menekült befogadásával kapcsolatban. Akkor nem volt a humanitárius szempont semmilyen szempontból a fejükben – mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

A rendkívüli ülésen a szocialisták kezdeményezésére a magánnyugdíjpénztár-vagyon államosításáról és a nyugdíjak emeléséről is felszólalhatnak a képviselők, az LMP pedig az önkormányzati dolgozók helyzetét viszi a plénum elé.

Az önkormányzati dolgozók szintén dolgozói szegénységben élnek. Hosszú évek óta nem emelkedett a jövedelmük, és ez nemcsak az ő helyzetüket, az ő családjaik helyzetét teszi most már kritikussá, hanem az egész magyar önkormányzatiságot ássa alá – mondta el Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője.

A Jobbik nem számít arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz majd az ülésen.

Orbán Viktort nem egy bátor embernek ismertük meg. Szeret szabadságharcosan kommunikálni a sajátjai előtt, de amikor érdemi vitára kerül a sor, akkor inkább bebújik a parlamenti függöny mögé – nyilatkozta Jakab Péter pártszóvivő.

A rendkívüli ülés megtartását jövő hét keddre kezdeményezte a Jobbik. A házelnöknek aznapra vagy keddtől számítva nyolc napon belül kell összehívnia a képviselőket. A KDNP szóvivője azt mondta, a kormánypártok nem mennek el az ülésre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!