2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jobbik: Kövér biztosít alibit Orbánnak

Hír TV

2018. január 24., szerda 15:19, frissítve: szerda 17:11

Egy hete kezdeményezte a Jobbik a rendkívül parlamenti ülésnap összehívást miután a külügyminisztérium államtitkára egy máltai lapinterjúban elismerte, hogy Magyarország csak a tavalyi évben 1300 menekültet fogadott be. A javaslatot az LMP és az MSZP is támogatta, mindkét párt további témákat is megpróbált felvetni.

Az LMP az önkormányzati dolgozó béréről vitázott volna.

„Az LMP javaslata az önkormányzati dolgozók fizetésének emelése mi emiatt írtuk alá elsősorban a vitanap kezdeményezését ugyanis az elmúlt időszakban az önkormányzati képviselők többször sztrájkoltak, 9 éve nem kapnak fizetést, egyszerűen elfogadhatatlan” – fogalmazott Schmuck Erzsébet.

Az MSZP az időskori nyugdíj feltételein módosítana.

„Az ellenzék egyöntetűen az LMP, a Jobbik és a MSZP támogatta, azt, hogy 3 napirendi pontot tárgyaljuk meg. Nevezetesen az, hogy vizsgálja ki, hogy került ide, titokban 1300 menekült miközben a kormány menekült ellenes politikát és propagandát folytat” – mondta Burány Sándor, az szocialisták frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik külön vizsgálóbizottságot hozott volna létre a kormány betelepítéspolitikájáról, de azt is el akarták érni, hogy az ülést olyan időpontba tartsák, amikor Orbán Viktor is ott tud lenni. Ez végül nem sikerült.

A parlament rendkívüli ülését így január 30-ára tűzheti ki Kövér László házelnök. Azt már hetek óta nyilvános, hogy Orbán Viktor ezen a napon Bécsben találkozik Sebastian Kurz osztrák kancellárral.

„Kiderült, hogy 2300 titkos migránst nem Soros György, nem Juncker, hanem Orbán Viktor telepített Magyarországra. Orbán Viktor külföldre menekül a számára kínos kérdések megválaszolása elől és garantálja, hogy ilyen módon is ellehetetlenüljön az Országgyűlés munkája ebben az időszakban” – hangoztatta Volner János, a Jobbik frakcióvezetője.

Orbán Viktort csütörtökön a nemzetbiztonsági bizottságban is meghallgatná az ellenzék a kormány bevándorláspolitikájáról, de várhatóan ide sem fog elmenni.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!