2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jakab: Orbánék kifosztják az adófizetőket

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 15:56, frissítve: csütörtök 17:43

Miskolcon is a miniszterelnök vejének cége végezte a közvilágítás korszerűsítését. Ott a Jobbik szeretné megszerezni a szerződéseket, hogy kiderüljön, történt-e bűncselekmény. Volt olyan miskolci, aki riporterünknek a lámpák minőségére panaszkodott.

Miskolcon 2400 lámpatestet cserélt ki egy konzorcium tagjaként az Elios. Ezt a beruházást is az unió finanszírozta, 450 millió forintot költöttek rá két éve.

Meg vagyok elégedve vele, van bent a házak között, ahol én lakom, úgyhogy elég jó, parkolni is este, ha megjövünk – mondta egy helyi lakos, Horváth Károlyné.

Az Avasi lakótelep egy részén is az Elios által telepített lámpák világítanak. Egy arcát nem vállaló asszony szerint sokszor sötét van az utcákon.

A lámpavilágítás elég gyér. Annyi, hogy világosság van, de mégse annyira, hogy az ember végiglássa a terepet – mondta egy másik helyi.

Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF a közelmúltban kezdte el vizsgálni azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeket az Elios még akkor nyert, amikor a miniszterelnök veje volt a tulajdonosa. Mivel a kormány nem hozza nyilvánosságra a jelentést, a Jobbik közérdekűadat-igénylést nyújtott be a miskolci önkormányzathoz. A párt a pályázati feltételekre kíváncsi, azt gondolja ugyanis, hogy kifejezetten Tiborcz István cégére voltak szabva.

Az Elios-botrány szerintünk az évszázad korrupciós botránya. Nem elsősorban az összegszerűsége miatt, nem azért, mert 13 milliárd forintos károkozás történt az adófizetők kárára, hanem mert már az OLAF szerint is felveti a szervezett bűncselekmény vagy bűnözés gyanúját, és Magyarország miniszterelnöke bizony nyakig benne van. Ez azt mutatja, hogy az Orbán família valóban maffiaszerűen irányítja Magyarországot, és fosztja ki az adófizetőket – véli a párt helyi frakcióvezetője, Jakab Péter.

Az önkormányzatnak 15 napja van dönteni arról, nyilvánosságra hozza-e az Elios-pályázatokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!