2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Bayer show 13:00

Ismét fenyegetőztek a kormányközeli aktivisták

Hír TV

2017. november 8., szerda 19:20, frissítve: szerda 19:47

Weszely Ernő után ezúttal egy tinnyei lakossal üvöltöztek a konzultációról érdeklődő aktivisták.

Vérszemet kaptak a nemzeti konzultáció agitálásával megbízott aktivisták: nemcsak Weszely Ernő vak zongoristát érte inzultus, egy Pest megyei település lakóját is megfenyegették. A férfit még hétfőn keresték meg, azután jelezte a történteket, hogy a sajtóból értesült a zenész elleni támadásról.

Fideszes aktivisták keresték fel Józsefet tinnyei otthonában, arra voltak kíváncsiak, hogy válaszolt-e a nemzeti konzultációs kérdésekre.

– Mondom, én nem töltöttem ki, eldobtam a kukába, mert engem nem érdekel. Akkor elkezdett a hapsi jó hangosan üvöltözni velem.
– Miket mondott?
– Hát, hogy „ilyen emberek, nyugdíjas maga is”. Azt mondja, most adja Orbán a sok pénzt. Mondom, az jogos volt, mert nem rajta múlott ez, hanem a törvényben volt. Erre elkezdte rángatni a kerítést.

József fenyegetve érzi magát, ezért sem merte teljes névvel vállalni az interjút.

– Mitől fél?
– Az ilyen emberektől, akik jönnek agitálni. Még jó, hogy nem szurkálják az ember orrába a tollat meg a ceruzát, hogy töltse ki azt a nyavalyás papírt. Mint emlékezetes, a hatvanas években voltak ilyen agitátorok. Ezektől féltem, félek.

Nemrég Weszely Ernőre támadtak rá saját lakásának ajtaja előtt kormányhű aktivisták, miután az idős, vak zongoraművész közölte velük, hogy a kukában landolt a nemzeti konzultációs kérdőív. Bár az előadó pártot meg sem nevezett az üggyel kapcsolatban, a Fidesz hazugságnak nevezte a történteket, arra hivatkozva, hogy a művész lánya az LMP kommunikációs tanácsadója.

– Szó szót követett, ott gesztikuláltak előttem és természetesen volt egy laza migránsozás is.
– Az hogyan?
– Hogy én is az az ember vagyok, aki azt szeretné hogy ezt az országot ellepjék az arabok, sőt még azt is mondták, hogy a feketék. Nem tudom, hogy az arabok között mennyi a fekete.
– Vagy a feketék között az arab…
– Igen, na mindegy. Akkor ezt jól megbeszéltük, és közben gesztikuláltak előttem, majd egy pillanatra meghúzta a hajamat az egyik, a másik a fülemet.

A történteket a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója kétkedéssel fogadta.

„Azt hittem, azt is megkérdezi, hogy volt, amikor a DK-aktivista a fidelitasosnak bemosott egyet. Nézze, nem ismerem, hogy igaz vagy nem, amit most tőlem kérdezett, mert például azt, hogy megrángatták, a vak embernek egy hozzátartozója írta, olvastam az újságban, hogy aztán mégis cáfolták, hogy mégsem történt. Tehát én ebben nem nagyon tudok igazságot tenni” – nyilatkozta Bakondi György.

Sem József, sem Weszely Ernő nem tett feljelentést az aktivisták viselkedése miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!