2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ismét anyagi gondokkal küzd a Szemem Fénye Alapítvány

Hír TV

2018. február 1., csütörtök 22:24, frissítve: csütörtök 23:03

Állami normatíva hiányában magánszemélyek és cégek segítségében bízhat a daganatos beteg gyermekek szállításával és gondozásával foglalkozó Szemem Fénye Alapítvány, ezek a felajánlások azonban nem rendszeresek. Nem kizárt hogy rövidesen kikapcsolják náluk a fűtést.

A pécsi Szemem Fénye Alapítvány 2003 óta szállít daganatos gyermekeket. Hét éve nyitották meg a Dóri Házat, ahol ezek a gyerekek átmeneti otthonra találnak. Az alapítvány anyagi gondokkal küzd, működési költsége havi hétmillió forint. Adó- és rezsihátralékuk van, ha rövidesen nem rendezik, kénytelenek lesznek bezárni a házat.

A tizenhat éves Sziládi Dóra hosszabb ideje itt él. „Részemre elég nagy baj lenne, hiszen én most már több mint két éve itt élek, ez az otthonom. Hogyha megszűnne a ház, akkor más választás nem lenne, mint hogy kórházba kerülnék.”

Az alkalmazottak egy részétől már meg kellett válnia az alapítványnak. Állami normatívában nem bízhatnak, mert a ház nem felel meg mindenben az előírásoknak. A magánszemélyek adóinak egyszázalékos felajánlásai pedig az utóbbi időben jelentősen csökkentek.

„A 2011-es nyitás óta folyamatosan ugyanezzel a problémával küzdünk, mivel nem tudunk akkora működési költséget előteremteni, hogy a béreket és a járulékokat kifizessük. Ezért ezeket folyamatosan inkasszózza rajtunk a NAV. Amikor nem tudunk már más forrásokhoz jutni, általában akkor szoktunk segítséget kérni” – számolt be az alapítvány elnöke, Gyura Barbara.

Ruha- és játékadományokból több tonna van a raktárukban. Mivel ez nem oldja meg anyagi gondjaikat, önkormányzatoknak ingyen felajánlották őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!