2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

„Illiberális vezetők szövetkeztek az EU ellen Budapesten”

Hír TV

2018. január 4., csütörtök 08:04, frissítve: csütörtök 08:41

Hiába kapta Magyarország és Lengyelország a legtöbb pénzt az Európai Uniótól a lakosság arányához képest, a magyar és lengyel kormányfő most Brüsszel ellen szövetkezik – fogalmaz egy amerikai elemzés.

Illiberális vezetők szövetkeztek az EU elleni csatában Budapesten – így kommentálja a lengyel és magyar miniszterelnök találkozóját a Bloomberg. A lap szerint a találkozó fő üzenete, hogy a magyar kormány meg fogja vétózni a lengyelek elleni lehetséges szankciókat, tehát az EU továbbra is tehetetlen lesz a tagállami jogsértésekkel szemben. A vita kimenetele azért nem mindegy, mert az EU lassan tárgyalni kezd a 2020-tól érvényes költségvetésről, és a mostani ciklusban épp Magyarország, a második helyen pedig Lengyelország kapta a legtöbb pénzt egy főre vetítve – jegyzi meg a szerző.

Magyarország példája bizonyítja, hogy a balos liberális gondolkodásnak befellegzett – írja az amerikai alternatív jobboldali portál, a Breitbart a magyar kormányszóvivő nyilatkozata alapján. Emlékeztetnek, hogy a magyar kormány szerint a politikai korrektség a múlté, és egy tavalyi brit felmérést idéznek, amely szerint Európában a szélsőjobboldali, populista és nacionalista kormányok a következő években mindenhol erősödni fognak, és állandósul a jobboldali túlsúly az EU-ban.

Egy fiatal ellenzék kezd formálódni Magyarországon Orbán ellen – írja a német Die Welt elemzése. Megállapításuk szerint egyelőre nem Orbán Viktor megdöntése a legnagyobb feladat, hanem hogy az új ellenzékiek távol tartsák magukat a veterán baloldali politikusoktól, akik már lejáratták magukat és a magyar baloldalt is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!