2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Hadházy szerint a közbeszerzési tanácsadó cég lehet a banánhéj

Hír TV

2018. február 7., szerda 08:13, frissítve: szerda 08:51

Bár nyomozás folyik a korábbi szekszárdi közbeszerzési ügyekben, a ma már államtitkár, volt fideszes polgármester a kormányzati sablon szerint azt hangoztatja, Hadházy Ákos feljelentése csupán egy reménytelen politikus kétségbeesett próbálkozása. Az LMP társelnöke viszont úgy látja, az egykori városvezető által alkalmazott közbeszerzési tanácsadó cég lehet az a banánhéj, amely miatt a szekszárdi korrupciógyanús ügyek végül kibuktak.

A közbeszerzési tanácsadó cég lehet a közös kapocs egy szekszárdi büntetőügyben és az Öveges-program visszaélései miatt elrendelt nyomozásban az LMP társelnöke szerint. Hadházy Ákos az ügyészség tájékoztatása alapján azt mondja, a Provital Tanácsadó Zrt. tevékenysége miatt egyesíthette a két büntetőeljárást az adóhatóság.

A céggel a Tolna megyei város keretszerződést kötött, minden szekszárdi közbeszerzést ők intéztek. Ám egy-egy nagyobb uniós beruházásnál a cég az uniós beruházás költségvetése keretében külön is számlázhatott.

Hadházy Ákos szerint kétszer fizethetett Szekszárd városa annak a közbeszerzésnek a lebonyolításáért is, amelyben Tiborcz István korábbi cége érintett. A tanácsadó cég jogelődjében Homolya Róbert is tulajdonos volt.

„Ő már egy államtitkár, közlekedési beruházásokért felelős államtitkár. Most valaki azt írta, hogy ő lesz a Sesztáknak az utódja, de az biztos, hogy ő volt a Lázárnak a jobb keze,  mindenféle közbeszerzési ügyekben, egy nagyon befolyásos ember volt, egy ilyen háttérben levő machinátor. Azt kell tudni, hogy Szekszárdon az ő korábbi cége intézte mindig nagyon ügyesen, hogy mindig az nyerjen, akit a polgármester kér” – fogalmazott Hadházy az Egyenesen stúdiójában.

Az Elios először Hódmezővásárhelyen nyert el közvilágítás-korszerűsítési megbízást, az LMP társelnöke szerint később már az összes többi érintett városban rá szabták a közbeszerzéseket.

Szekszárd akkori polgármestere szerint semmilyen törvénysértés nem történt. „Maga a feljelentés egy reménytelen politikus kétségbeesett próbálkozásából indul, Hadházy úr folyamatosan megtámadja a városát, ahelyett hogy tenne ezért a közösségért. Állunk elébe ennek az ügyészségi nyomozásnak, nem az első feljelentése Hadházynak, eddig mindig visszautasították, ez is így fog járni” – reagált Horváth István államtitkár.

A Provital Zrt. jelenleg Mészáros Lőrinc egyik bizalmasának érdekeltsége.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!