2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Gallóné: Nyugdíjasokkal kell megoldani a tanárhiányt

Hír TV

2017. október 30., hétfő 20:41, frissítve: hétfő 22:18

Sok olyan iskola van, ahol a helyettesítéseket nem szaktanárok végzik, a sok pluszmunka miatt pedig nagyon leterheltek a pedagógusok.

Nyugdíjasokkal kellene megoldani a pedagógushiányt – mondta Galló Istvánné a Hír TV Egyenesen című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezete vezetője szerint be kell ismerni, hogy a pedagógus-életpályamodell nem váltotta be az ígéreteket, nem lett vonzóbb a pálya, és nem csak a fizetés miatt. Galló Istvánné szerint sok olyan iskola van, ahol a helyettesítéseket nem szaktanárok végzik, a sok pluszmunka miatt pedig nagyon leterheltek a pedagógusok.

„Megoldás lenne a nyugdíjasok visszafoglalkoztatása, hogy legalább ideig-óráig ezt a problémát tudják kezelni szakszerű szaktanárokkal, mert ennek a gyerek látja a kárát, és nem csak az, akinek most nem jut szaktanár, hanem az is, akinek a tantárgyfelosztás szerint van tanára. Csak ezek a tanárok oly mértékig túlterheltek, hogy aki huszonhat órát tanít, annál a pedagógusnál már minőségi munkáról nem beszélhetünk” – jelentette ki Galló Istvánné.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!