2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Erdélyi fiatalokkal gyűjteti az aláírásokat a fideszes Boldog István

Hír TV

2018. február 23., péntek 19:01, frissítve: péntek 19:21

Riporterünknek egyikük azt mondta, hogy titokban kell tartaniuk, hogy Erdélyből jöttek, fizetést nem kapnak, csak szállást és ellátást. A kormánypárti képviselő nem nyilatkozik, válaszok helyett inkább a Hír TV-t nevezte hazaárulónak.

Több tucat narancssárga mellényes fiatal járja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr utcáit. A fideszes jelöltnek, Boldog Istvánnak gyűjtik az aláírásokat, bár az indulásához szükséges mennyiség már összegyűlt. Ahogy a telefonnal készült felvételen is látszik, nem is a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat. A mezőtúri piacon elegyedtünk beszélgetésbe velük, először azt mondták szolnokiak, kis puhatolózás után azonban már őszintébbek voltak.

– Nem szolnoki vagyok.
– Nem szolnoki? Honnan valósiak?
– Udvarfalva. Az egy kis falu. Az Erdélyben van.
– Erdélyből jöttetek segíteni? Nagyon elkötelezettek.
– Nem ő szolnoki. Most már mindegy. A lényeg, hogy nem mondhassuk el, na.
– Ja, nem mondhatjátok el?
– Nem mondhassuk el, azért. Hát ebből azért, a mondhassukból már rájön, aki már járt arrafele. Aztán vannak itt székölyök is, akik á betűsen beszélnek – mondta az egyik aláírásgyűjtő.

Azt mondják önkéntesek, pénzt nem kapnak, csak szállást és ellátást, illetve jókat buliznak. Itt, a mezőtúri kollégiumban laknak, ami az önkormányzat tulajdona. A dolgozók azt mondták, 32 fős a csapat, és három hétre vannak itt. Ha a teljes árat fizetik, akkor csak a szállásuk több mint 2 millió 300 ezer forintba kerül.

Boldog István az egyik legaktívabb képviselő a Facebookon. Részletesen beszámolt a disznóvágásos erdélyi útjáról is. Most a kampányban pedig előszeretettel fotózkodik a fiatal aktivistákkal, akik Balog Zoltánnal közösen tartott fórumon is jelen voltak.

Szerettünk volna még pár kérdést feltenni nekik, de a Hír TV-s mikrofon láttán már mindenki elnémult, majd egyszer csak megjelent egy Izraelről kiabáló férfi.

A férfi ezután Allah akbart! ordítozva az aktivistákkal távozott egy román rendszámú kisbusszal. Boldog Istvánt végül telefonon sikerült elérni.

– Nézze, nem nekem gyűjtik az aláírásokat kizárólag, hanem a Minority Safepackre, ez egy magyar ügy. Hazaáruló televízió, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát, önöknek nem nyilatkozom – jelentette ki a fideszes képviselőjelölt.

A Jobbik helyi jelöltje szerint Boldog István helyben már nem talált aktivistákat.

– Azzal szokott általában kampányolni, és ezt nagyon fontosnak tartja, hogy a nemzetegyesítés és az erdélyi magyarság sorsa és a több, tehát ezeket a szólamokat ő gyakorta fölmondja, és én azt gondolom, hogy aprópénzre váltja az egész történetet azzal, hogy erdélyi fiatalokkal kampányoltat a Fidesznek és saját magának – mondta el Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. 

Boldog István 2010 óta fideszes országgyűlési képviselő, 2014-ig Kétpó polgármestere is volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!