2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Erdei Sándor az induló, nem pedig Rokker Zsolti

Hír TV

2018. május 29., kedd 15:16, frissítve: kedd 16:02

Egy humorista lett az ellenzéki összefogás kovásza Miskolcon. A Rokker Zsolti művésznéven, a 90-es évek óta szereplő Erdei Sándor függetlenként indul a borsodi városban egy időközi választáson. Azóta a Jobbik az MSZP, a DK és a Momentum is bejelentette, nem indítanak saját jelöltet, hanem a humoristát támogatják július 15-én.

Időközi önkormányzati választást tartanak Miskolcon július 15-én, miután a 12-es választókerületben nyertes fideszes Hubay György országgyűlési képviselő lett. Székéért független jelöltként a Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista is elindul.

Erdei Sándor húsz éve él Miskolcon, azt mondja, ismeri a város problémáit. Elmondása szerint az ismertsége csak nehezíti a dolgát, mivel mindenki az általa megformált karakterrel azonosítja.

„A legtöbb hírportálon Rokker Zsoltiként szerepelek. Tehát Rokker Zsolti indul a választáson. Erről szó sincs. Erdei Sándor vagyok, Ihos József sem Kató néni, Arnold Schwarzenegger se a Teriminator, hanem Rokker Zsolti civielben Erdei Sándor, és ez most nem vicc. Tehát komolyan gondolom, szeretnék valóban eredményeket felmutatni ebben a választókerületben” – emelte ki.

Erdei a mindössze hét lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szanticska nevű falu alpolgármestere. Most a független jelölt mögé a Jobbik is beállt. Az ellenzéki párt szóvivője szerint a humorista az ideális jelölt arra, hogy megverjék a Fideszt.

„Egy igazi, helyi lokálpatriótáról van szó, a választókörzetben él, ismeri az emberek problémáit, és egy olyan választási programot tett le az asztalra, ami azt gondoljuk, hogy a Győri kapu szempontjából a fejlődés, a biztonság, és a közösségépítés hozhatja el” – nyilatkozta Jakab Péter, a párt szóvivője.

Az MSZP sem állít saját jelöltet az időközi választáson. A szocialisták is Erdei Sándort támogatják. „Azt gondoljuk, hogy egy időközi választáson, különösen ebben a helyzetben, itt ma Miskolcon, szükség van arra, hogy felsorakozzanak adott esetben az egyes szereplők, pártok is egy ilyen független jelölt mögé, mi legalábbis ezt gondoljuk. Azt gondoljuk, hogy így jó eséllyel nyerheti el a miskolciak bizalmát Erdei Sándor” – mondta Varga László szocialista országgyűlési képviselő.

Az MSZP és a Jobbik után a DK és a Momentum is bejelentette, hogy Erdei Sándor mögé áll. Így július 15-én a humorista mellett a Fidesz–KDNP jelöltjére, Nagy Ákosra, a munkáspárti Fülöp József Istvánnéra és egy korábbi szocialista képviselőre, Cseh Lászlóra lehet majd szavazni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!