2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

E-mailen közölték Hadházyval, hogy megbüntette az LMP

Hír TV

2018. május 24., csütörtök 15:38, frissítve: csütörtök 18:06

„Én már nagyon nehezen tudom követni, kik ellen van már fegyelmi eljárás. Én e-mailen kaptam meg a határozatot, hogy két évig semmilyen párttisztségért nem indulhatok” – számolt be a Hír TV Online-nak az a Hadházy Ákos, akit 2 évre minden pártbéli tisztségtől eltiltotta az LMP fegyelmi bizottsága. A volt társelnök ellen azért vizsgálódtak, mert az LMP döntéshozóinak határozata ellenére egyeztetett az MSZP-vel a választások előtt.

A politikus úgy tudja, minden LMP-s ellen ugyanilyen eljárás folyik, akik visszaléptek valamelyik ellenzéki jelölt javára az országgyűlési választásokon. Emellett Hadházy szerint Sallai R. Benedek pofozkodós ügye is az etikai bizottság elé került. 

„Maga a megszövegezése és az indoklása nem annyira tetszik mint az ítélet. Az ítélet meglehetősen enyhe, hiszen jómagam korábban is mondtam, hogy nem szeretnék tisztséget vállalni az LMP-ben. Ennek ellenére továbbra is a párton belül mind a párton kívül el fogom mondani a véleményemet. El fogom mondani azt, hogy az ellenzéki pártoknak be kell látniuk azt, hogy hibáztak a választások előtt” – mondta a képviselő.

Kérdésre válaszolva Hadházy azt mondta, marad a pártban és a parlamentben is, folytatja a munkát, ahogyan eddig is.

A hvg.hu-nak a volt társelnök elmondta, fellebbezett a döntés ellen, majd közölte: „a határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet.”

Kerestük az LMP-t, akik azt mondták, hivatalosan majd akkor fogják kommunikálni az ügyet, ha minden fegyelmi eljárás lezárul. Ez vélhetően a napokban lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!