2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Csak Rogán köre kaszált a kötvényüzleten”

Hír TV

2017. december 10., vasárnap 13:36, frissítve: vasárnap 14:33

A letelepedési kötvényekkel 155 milliárd forintot kerestek a miniszterközeli offshore vállalatok.

Rogán Antal köre egyedül kaszált 155 milliárd forintot a politikus által kitalált letelepedési kötvényeken – árulta el Demeter Márta a Hír TV kérdésére.

Az LMP országgyűlési képviselője a gazdag külföldieknek magyarországi tartózkodást kínáló konstrukciót pénzmosásnak tartja.

Azt ígérte, hogy egy kormányváltás esetén minden ilyen módon szerzett engedélyt megszüntetnek, a politikai felelősöket pedig elszámoltatják.

„Látni kell azt, hogy az a 155 milliárd forint, amit az offshore cégek kaszáltak ezen az üzleten, az egyébként kizárólag a Rogán Antalhoz és köréhez köthető offshore cégnek a nyeresége, tehát egészen elképesztő az egész. Ez egy pénzmosási konstrukció. És amíg 10 milliárdokból a magyar kormány bevándorlásellenes kampányt folytat, addig Orbán Viktor volt az, aki megszervezte és meg is valósította a bevándorlást. Magyarországra a letelepedési kötvényekkel immár 20 ezer ember kapott érdemi ellenőrzés nélkül élethosszig tartó letelepedési engedélyt” – mondta a politikus.

Neveket nem mondanak

Háromszor ültek asztalhoz a bevándorlási hatóság és a letelepedési kötvényüzletben utazó cégek képviselői – tavaly kétszer, idén pedig egyszer. A belügyminiszter nem volt hajlandó elárulni, hogy a kötvényeket forgalmazó vállalkozásokat kik képviselték, noha a szocialista Mesterházy Attila neveket várt volna Pintér Sándortól. A tárcavezető általánosságban annyit közölt, hogy az egyeztetéseken a parlament gazdasági bizottságának honlapján feltüntetett cégek küldöttei vettek részt. Letelepedési kötvénnyel húszezer tehetős bevándorló érkezett Magyarországra. Az állampapírok forgalmazása 165 milliárd forintos bevételt hajtott az egyik kormányközeli üzleti körnek, amelyet a sajtó és az ellenzék Rogán Antal miniszterhez és Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadóhoz szokott kötni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!