2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Buszjegy, parkolás, bölcsőde: elszállnak az árak

Hír TV

2018. június 25., hétfő 15:39, frissítve: hétfő 17:07

Jelentős áremelkedések várhatók augusztustól Pécsett. A város közgyűlése a parkolási díjak, a buszjegyek és a bölcsődei díjak tarifáit is megemelte.

Elavultak az automaták, cserére szorulnak – ezzel indokolja a városvezetés, hogy miért emelik a parkolási díjakat Pécsett. Emellett sűríteni is kell őket, mert egy rendelet szerint 75 méter gyaloglással el kell érni őket. Az új gépek már napelemmel fognak működni. A legdrágább zónában óránként 300-ról 400 forintra emelkedik a tarifa.

„Nem tartom túl jó ötletnek, mert ugye ezt sokan nem tehetik meg, hogy ennyit kifizessenek. De hát sajnos ilyen világot élünk. Hozzá kell szokni” – reagált az utca embere a Hír TV-nek.

A buszjegy ára szintén emelkedik, az egyvonalas 300-ról 350-re, a havibérlet pedig 7055 helyett 7300 forint lesz. Aki a sofőrnél akar jegyet vennie, 500 forintot kell fizetnie, ami a legmagasabb viteldíj lesz az országban.

„Biztos, hogy ez egy nagyon-nagyon kemény és rossz dolog. Ennyire kihasználni embereket, akkor, amikor nem keresnek megfelelő pénzeket, és akkor még emelni a buszjegy árát. Szóval katasztrofális” – adott vélemények egy helybéli lakos.

A Jobbik szerint az áremelések a városvezetés sorozatos rossz döntéseinek az eredménye. Hibáikat a város lakóival akarják megfizettetni. „Mi ezt abszolút felháborítónak tartjuk és semmilyen formában nem támogatjuk. Azt tudni kell, hogy itt arról van szó, és azért volt szüksége erre a fideszes városvezetésnek, hiszen ez a város jelenleg is csőd közeli helyzetben van, és épp ezért sarcolják meg most is a pécsi polgárokat” – nyilatkozta Fogarasi Gábor önkormányzati képviselő.

A parkolás illetve a buszjegyek drágulása mellett a bölcsődei díjakat is majdnem a duplájára emelte a városvezetés. A szülőknek az eddigi napi 250 forint helyett 480 forintot kell fizetni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!