2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Botka: 170 ezer migráns kannibál letelepedéséről tárgyalunk

2016. április 15., péntek 15:57, frissítve: szombat 08:13

Piréz kannibálok betelepítéséről beszélt Botka László a szegedi közgyűlésben – így kerülte el az egyenes választ a szocialista polgármester arra a kérdésre, hogy támogatja-e a migránsok kötelező betelepítési kvótája elleni indítványt. A jobboldali indítványt egyébként a szocialista többség az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal sem vette napirendre.

Szeged is egyike azoknak az elkötelezetten baloldali városoknak, ahova bármelyik menekültet el lehet küldeni. A Csongrád megyei település polgárai korábban példaértékű humanitárius segítséget adtak a menekülteknek – így emlegette márciusban Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Botka László vezette várost. A helyiek ezután indítottak aláírásgyűjtést a migránsok betelepítése ellen.

„Önök, szegedi szocialisták most arra játszanak, hogy ha Brüsszel kezébe kerülne a migránskvóta elosztása, Szegedre is migránsokat telepítsenek, és ezáltal szerezzenek jó pontokat, illetőleg támogatást a helyi hatalom megtartása és az országos hatalom esetleges megragadása érdekében. Azonban a szegedi lakosság 90 százaléka nem kér az ellenőrizetlen létszámú és hátterű, az ország törvényeit figyelmen kívül hagyó migránstömegekből” – fogalmazott Haág Zalán, a szegedi KDNP frakcióvezetője.

A szegedi jobboldal március óta hiába vár egyenes választ a polgármestertől arra, hogy támogatja-e a migránsok betelepítését. A szocialista politikus ezúttal egy viccel ütötte el a kérdést.

„A szegedi Fidesz tovább ment ebben a történetben, és közölte, hogy a Cserepes soron meg egy szegednyi, tehát 170 ezer kínai fog letelepedni, mert ugye végre a kínaiak észrevették a Cserepes sorban a fantasztikus gazdasági potenciált, és otthagyják a halódó Shanghait, és az új gazdasági központot a Cserepes soron fogják felépíteni. És azt várják tőlem, hogy én ezeket a hülyeségeket erősítsem meg. Képviselő úr, a helyzet rosszabb egyébként, nem állt le ez a folyamat, szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy jövő héten maga a piréz nagykövet fog hozzám látogatni, és egy szegednyi, 170 ezernyi migráns kannibál piréz letelepedéséről fogunk tárgyalni” – így Botka László polgármester.

A migránskérdést a közgyűlés szocialista többsége nem vette napirendre.

„Félnek a témáról, nem akarják azt, hogy érvekkel és vitában győzzük meg egymást, hanem egyszerűen ezt a témát le akarják söpörni az asztalról. Polgármester úr a kötelező kvótát, a betelepítést és ezen európai uniós elképzeléseket támogatja ezzel a döntésével, hogy nem engedte napirendre tűzni a témát” – mondta Nógrádi Tibor, a Fidesz–L.É.T. frakcióvezetője.

Szegeden már több mint 30 ezren írták alá a kötelező betelepítési kvóta elleni tiltakozást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!