2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Bősz Anett kilép, annyi a frakciónak

Hír TV

2018. május 18., péntek 13:33, frissítve: péntek 17:03

Kilép a Párbeszéd parlamenti frakciójából Bősz Anett, így megszűnhet a Párbeszéd frakciója az Országgyűlésben. A Liberálisok politikusa mandátumát nem adja vissza, munkáját független országgyűlési képviselőként folytatja. A döntést Bősz Anett azzal indokolta, hogy az elmúlt másfél hét után nem látta biztosítottnak a liberális értékek képviseletét.

„Nem azért lettem frakcióvezető-helyettes, hogy ezt rá tudjam írnia névjegykártyámra, hanem hogy a Liberális párt nevében fel tudjak szólalni, interpellálni tudjak, tehát a jogosítványok érdekében hoztuk létre ezt a frakciót. De azt láttuk, hogy ezt egyre kevésbé gondolják komolyan a partnereink” – közölte.

Fodort sejti Bősz kilépése mögött a Párbeszéd társelnöke

Egy parlamenti frakciónak legalább 5 főből kell állnia, a liberális politikus kilépésével csak 4-en maradnak a Párbeszédnél. Ezzel 135 millió forint támogatástól esnek el, képviselőik papíron függetlenné válnak és nem szólalhatnak fel napirend előtt. A Párbeszéd társelnöke szerint nem igaz az, hogy nem teljesültek a liberális képviselő által elvárt politikai és technikai feltételek, a kilépés mögött a Liberálisok elnökét látja Szabó Tímea.

„Sajnálattal veszem tudomásul, hogy Fodor Gábort nem érdekli más, csak a pénz, a politikai teljesítménye, a NER lebontása az az ő szemében továbbra is egy sokadlagos kérdés. Bősz Anett távozását én személyesen sajnálom, őt én egy jó politikusnak tartom, aki valóban hittel képviselte, és képviselhette volna a liberális értékeket. Sajnos nekem a személyes benyomásom az, hogy neki kevés beleszólása volt a dolgokba, sokkal inkább Fodor Gábor irányítja a háttérből” – reagált Szabó Tímea.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!