2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Bevándorlási különadót vet ki a kormány

Hír TV

2018. június 19., kedd 15:53, frissítve: kedd 18:40

Részleges illetékmentességgel szorítja vissza a készpénzes fizetést a kormány 2019-től. 20 ezer forintig az online átutalás köztehermentes lesz. A bankadó megszűnik, ahogy a hivatalosan kulturális adónak hívott pornóadó is.

A köznyelvben chipsadóként emlegetett népegészségügyi termékadó nő, így várhatóan drágul a cukros üdítő, a chips, a csoki és az alkohol.

A kormány az egyre égetőbb munkaerőhiány orvoslására olcsóbbá teszi a nyugdíjasok foglalkoztatását. Nekik 2019-től csak személyi jövedelemadót kell fizetniük, járulék nem terheli a jövedelmüket. Ezzel a lépéssel egyébként a kormány megszünteti a nyugdíjas szövetkezetek előnyét a nyugdíjasok foglalkoztatásában.

Bevándorlási különadót vet ki a kormány, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé kerülő adótörvénycsomag – derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből. Az új közterhet olyan szervezetek fizetnék, amelyek a kabinet szerint segítik a migrációt. Hasonló elképzelés az eredeti Stop Sorosként emlegetett jogszabály-tervezetben is szerepelt, csak akkor még illeték formájában. Az illetéket a külföldről származó bevételre vetették volna ki. A bevándorlási adó esetében az adóalap egyelőre nem ismert.

A Transparency International szerint alkotmányellenes a bevándorlási különadó. A jogvédő szervezet ügyvezető igazgatója a Hír TV-nek azt mondta: a törvényjavaslat szembemegy a tőke szabad áramlásának európai elvével, emellett pedig diszkriminatív.

Ez a 25%-os különadó ezt minimálisan azt lehet mondani, hogy alkotmányellenes, merthogy szembemegy az Európai Unió négy szabadságának egyikével, a tőke szabad áramlásának elvével, azonkívül diszkriminatív, tehát megbélyegző és megkülönbözteti hátrányosan azokat a szervezeteket, amelyek egyébként tisztán humanitárius célból menekülteket segítenek Magyarországon - véli Martin József Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!