2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Békés tüntetésre számít a Jobbik

Hír TV

2017. december 15., péntek 07:23, frissítve: péntek 17:01

Ugyanakkor azt nem zárják ki, hogy a tömegben kormánypárti provokátorok is megjelenhetnek.

A párt az Állami Számvevőszék 660 millió forintos bírsága miatt vonul utcára. A tüntetést a Fidesz Lendvay utcai székháza elé szervezték.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: a hét eleje óta 40 millió forintot gyűjtöttek össze adományokból.

Úgy gondolom, hogy a mai tüntetés a legfontosabb, legyünk ezen túl, legyen egy nagy és békés tüntetés. Szeretném hangsúlyozni, hogy abszolút békés tüntetésre készülünk, bár számítunk arra, hogy a Fidesz provokátorokat fog küldeni esetleg a tömegbe, és megpróbál olyan képeket bemutatni, amelyek nem éppen pozitívak. Ehhez fölhasználja majd azt a sajtót és azt a médiát, amelyet már nagyrészt ural ebben az országban. Megpróbáljuk megakadályozni ezeket a provokációkat. Nagy létszámú és békés tüntetésre számítunk, aztán pedig meglátjuk a hogyan továbbot – mondta el Szilágyi.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Közben a Jobbik nyilvánosságra hozta az Állami Számvevőszék teljes jelentéstervezetét, amely alapján kirótták a 662 millió forintos bírságot. A párt gazdasági igazgatója közleményében azt írta: a jelentéstervezet részletes indoklás nélkül állapított meg tiltott pártfinanszírozást. A jelentésből az sem derül ki, hogy pontosan milyen számítások alapján tette megállapításait az ÁSZ. Kiemelték: egyetértenek a pártok gazdálkodásának ellenőrzésével, de ragaszkodnak ahhoz, hogy ez független eljárásban történjen meg.

Az Állami Számvevőszék a jelentéstervezet közzétételére úgy reagált: továbbra is várják a Jobbik észrevételeit. Közleményükben azt írják: az ellenzéki párt nem igazolta, hogy átláthatóan működik. Annak ellenére sérelmezik, hogy a Jobbiktól nem kaptak adatokat a vizsgálathoz, hogy a párt hiába próbálta eljuttatni a dokumentumokat a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese által vezetett szervezethez, a jogszabályokra hivatkozva nem vették át.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!