2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Bangónéék ezer halott nevét találták az íveken Csepelen

Hír TV

2018. március 20., kedd 20:10, frissítve: szerda 07:11

A szocialisták szerint országos szintű lehet a kamupártos csalássorozat, a Nemzeti Választási Bizottság azonban még napirendre sem vette a kérdést. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azt állítja, csak a csepeli választókerületben ezer halott nevére bukkant a helyi választási bizottság. Fideszes riválisa, Németh Szilárd ezt rágalmazásnak tartja, és perrel fenyeget.

Erzsébetváros, Újpest, Rákospalota, Csepel, Soroksár, Monor, Hatvan, Orosháza, Szeged, Kisvárda és Pestszentlőrinc – a gyanús választókerületeket sorolta az MSZP képviselője. Bangóné Borbély Ildikó szerint az a közös az említett településekben, hogy ugyanaz a választási csalás gyanúja merült fel mindegyikben – vagyis hogy a Fidesz kamupártokkal játszott össze, hogy azoknak meglegyen a kellő számú ajánlásuk, és így tovább darabolják az ellenzéki oldalt.

Volt olyan párt, ahol több mint kétszáz halott embernek a neve szerepelt az ajánlóíveken. Feltételezhető, hogy tömegével kapták meg ezek a pártok valakitől a neveket. Fel kell vetni, hogy kinek áll érdekében ma listákat átadni a pártoknak. A válasz szerintem az, hogy a kormányzó pártnak, a Fidesz–KDNP-nek. Egyetlen párt rendelkezik olyan méretű listával, a Kubatov-listával, amelyik ezt meg tudta tenni – véli Bangóné.

A kormánypárt egyszerű kampányfogásnak tartja az ügyet.

A rossz helyzetben lévő ellenzék semmitől sem riad vissza, vádaskodnak, álhíreket és hazugságokat terjesztenek. Nem a helyi MSZP-jelölt feladata ennek az ügynek a tisztázása. Ahogy az imént is elmondtam, ha bármiféle szabálytalanság felmerül, azt ki kell vizsgálni, erre megvannak a szervek, részben a helyi választási bizottság; ha onnan túllép az ügy, akkor a nyomozó hatóságnak kell kivizsgálnia – reagált Bangóné Borbély Ildikó szavaira Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Javaslom, hogy az NVB (Nemzeti Választási Bizottság) hozzon döntést arról: kérjük meg az NVI-t (Nemzeti Választási Iroda), hogy a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek esetében hasonlítsák össze az ajánlóíveket – sürgette a a kivizsgálást az MSZP–Párbeszéd delegáltja az NVB keddi ülésén. Litresits András ennek érdekében nyújtott be napirend-módosító javaslatot. A Patyi András vezette testület többsége azonban elutasította.

Kimondták azt is, hogy a budapesti 12-es választókerületben László Tamás fideszes képviselő toll- és narancsosztása iskolás gyerekeknek az oktatási intézmény előtt jogsértő volt. Helyt adtak a fideszes Tuzson Bence fideszes képviselőjelölt kifogásának is, mely szerint a Jobbik valótlanul állította, hogy 2014 óta csak egyszer említette volna Fót nevét az Országgyűlésben.

Újbudán viszont a testület szerint nem sérült az egyenlőség elve azzal, hogy a helyi önkormányzati lapban több oldalon is szerepelt Szabolcs Attila leköszönő és Simicskó István jelenleg is induló kormánypárti országgyűlési képviselő, akikkel külön interjú is készült eddigi eredményeikről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!