2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Balog: Nem akarom folytatni

Hír TV

2018. április 23., hétfő 19:33, frissítve: hétfő 21:10

Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni - ezt mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Origonak adott interjújában.

Balog komoly eredménynek tartja, hogy az elmúlt években olyan intézkedéseket hoztak a demográfia és a családpolitika területén, melyekre lehet építeni, és szerint Magyarországnak van a legkomolyabb családtámogatási rendszer Európán belül.

Ennyit sehol nem költenek a családokra, mint nálunk, a GDP közel öt százalékát. Ezek az eddigi eredmények. Jó kiindulópont ahhoz, hogy a következő négy, de inkább negyven évben előre haladjuk ezen a területen. Ezért is óriási dolog a kétharmados felhatalmazás, mert a családpolitikának a folytonosság és a kiszámíthatóság az alapja.

A miniszter elmondása alapján több dologról is egyeztetett Orbán Viktorral. Az egyik az volt, hogy ő változtatott volna az Emmi struktúrájában, a miniszterelnök azonban megvétózta ezt a tervét: nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is - mondta el Balog.

Néhány órával korábban egyébként az is kiderült, hogy a felcsúti milliárdos polgármester, Mészáros Lőrinc is lemond tisztségéről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!